sábado, 5 de mayo de 2012

Adéu amb gols de Guardiola

El Barça de Pep s'ha despedit del Camp Nou amb una rotunda golejada per quatre gols a zero davant el seu rival, l'Espanyol.
La d’avui era la nit de Pep Guardiola. Els espectadors n’eren conscients i han passat els 90 minuts del partit amb una actitud passiva davant el que s’ha vist sobre la gespa. Un partit que tampoc convidava ha estar en tensió, ja que el ritme ha estat baix i les oportunitats han estat escasses.
Pep ha estat homenatjat en el seu últim partit al Camp Nou
El partit en si ha tingut molt poca història, amb el Barça dominant la possessió i firmant les poques ocasions que hi ha hagut. En la primera d’elles, una falta a la frontal de l’àrea, Messi ha inaugurat el marcador. El gol número 47 de l’argentí a la lliga per igualar el rècord de Georgescu de la temporada 1976-77 i per distanciar-se una mica més de Cristiano Ronaldo en la lluita pel pitxitxi i la Bota d’Or.
Els jugadors de l’Espanyol han ofert una imatge que res no ha tingut a veure amb la dels últims partits però amb prou feines han creat perill a la porteria de Pinto. En canvi, Cristian ha sortit guanyador d’un un contra un amb Keita i ha desviat a córner una falta llançada per Iniesta.
A la segona part, Baena va reclamar un penal de Montoya que l’àrbitre no ha assenyalat, però en canvi Teixeira Vitienes sí que ha xiulat penal a l’àrea de l’Espanyol per mans de Cristian Gómez quan Messi li intentava fer un barret. Messi , que ha enganyat Cristian, ha ajustat tant el llançament que la pilota ha tocat al pal abans d’entrar. 48è gol i una nova fita assolida pel crac blaugrana.
Messi dedicant-li el 50è gol a Pep
El primer xut entre els tres pals de l’Espanyol ha arribat al minut 70, amb una canonada de Forlín que Pinto ha rebutjat a córner. El porter del Barça no ha estat tan encertat en la següent aproximació dels visitants, quan ha calculat malament la sortida, però Mascherano li ha tret les castanyes del foc. L’argentí ha salvat sota pals la rematada de Weiss.
Messi li ha fet el seu homenatge particular a Guardiola en forma de hattrick amb un tercer gol esplèndid. No tant per la definició, un xut creuat, sinó pel control orientat magistral que li ha permès desfer-se del defensa i encarar Cristian.
El 10 del Barça ha tingut l’ocasió de fer el quart gol, un altre cop des dels onze metres per penal de Forlín a Busquets, i una altra vegada ha enganyat el porter de l’Espanyol. La celebració, una abraçada sincera amb Guardiola per dedicar-li els quatre anys que han viscut junts. 50 gols en una temporada. Increïble. Només a l’alçada del més gran. Fins i tot hauria pogut fer el 5-0, però no ha dirigit bé la pilota picada per sobre de Cristian Álvarez.

Fitxa tècnica

• FC Barcelona: Pinto; Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano (Tello, 78’); Thiago, Sergio, Keita (Fàbregas, 66’); Pedro, Messi i A. Iniesta (Xavi, 80’).
  • RCD Espanyol: Cristian; Forlín, Raül R., Héctor, Dídac; Javi López (C. Gómez, 60’), Víctor Sánchez, Baena; Verdú, Álvaro (COutinho, 66’) i Weiss.
  • Gols: 1-0, Messi (12’); 2-0, Messi, de penal (64’); 3-0, Messi (74’); 4-0, Messi, de penal (79’)
  • Àrbitre: Teixeira Vitienes (comitè càntabre). Ha ensenyat targeta groga als locals Sergio (21’), Montoya (71’), Tello (84’) i Puyol (89’), i als visitants Forlín (5’), Víctor Sánchez (30’), C. Gómez (63’), Álvaro (63’) i Cristian (63’)
  • Incidències: 89.044 espectadors al Camp Nou