miércoles, 16 de mayo de 2012

Keita salva l'últim punt de Pep

El primer temps ha estat tenyit de color blaugrana de principi a fi. Contra un Betis disposat a disputar la pilota al Barça però que a poc a poc ha anat endarrerint la línia de pressió, els de Guardiola s’han trobat molt còmodes i no han tingut problemes per mantenir la possessió. Busquets, a la sortida d’un córner, ha obert la llauna gràcies un bon cop de cap (0-1, min 9).
Abans Pedro havia posat a prova Casto amb un xut ras que el porter local ha atrapat sense dificultats. Ha tornat a intervenir passada la mitja hora de partit per enviar a córner un xut amb molta intenció d’Adriano des de l’interior de l’àrea.
Valdés veia des de la porteria com els minuts es consumien i s’acostava cada cop més al Zamora, mentre que Messi només ha gaudit d’una ocasió desbaratada per Paulao. Els verd-i-blancs han intentat apropar-se a l’àrea blaugrana mitjançant contraatacs que Mascherano, sempre atent, s’ha encarregat d’esvair.
El Betis s’ha animat després del descans i més després de l’expulsio de Dani Alves al minut 53 en veure la segona groga per una duríssima entrada totalment innecessària. Tot i la vermella, el lateral podrà jugar la final de Copa. Montoya ha entrat per Afellay, que ha tingut una molt bona actuació a la banda esquerra.
La insistència dels locals ha tingut la recompensa al minut 71, amb una pilota enviada des de la defensa, prolongada per Santa Cruz i finalitzada perfectament per Rubén Castro. Vaselina del davanter davant la sortida de Valdés. Sense temps per reaccionar, el Barça ha vist com de nou el Betis foradava la defensa i Castro ha capgirat el resultat al minut 73.
La penúltima ocasió del partit ha estat per a Messi. El llançament de falta, però, s’ha estavellat contra el pal i cap jugador ha pogut aprofitar el rebot. I en la darrera ha arribat l’empat a dos, obra de Keita, el jugador més estimat per Guardiola, amb una rematada de cap a centrada de Montoya.
L’entrada de Santa Cruz i l’expulsió d’Alves han resultat decisives perquè els sevillans s’hagin emportat un punt en l’última jornada de lliga. Malgrat els dos gols encaixats, Valdés ha guanyat el cinquè trofeu Zamora i, si demà no passa res excepcional, Messi serà el pitxitxi i Bota d’Or tot i que avui no ha marcat.

Fitxa tècnica

• Real Betis: Casto; Chica (Isidoro, 73’), Paulao, Dorado, Nacho; Jefferson Montero (Santa Cruz, 58’), Beñat, Cañas, Pozuelo (Nono, 65’); Jonathan Pereira i Rubén Castro
  • FC Barcelona: Valdés; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Xavi (A. Iniesta, 83’), Busquets, Keita; Pedro (Tello, 77’), Messi i Afellay (Montoya, 58’).
  • Gols: 0-1, Busquets (9’); 1-1, Rubén Castro (71’); 2-1, Rubén Castro (73’); 2-2, Keita (92’).
  • Àrbitre: Ayza Gámez (comitè valencià). Ha ensenyat targeta groga als locals Beñat (80’) i Cañas (90’) i al visitant Dani Alves (32’). Ha expulsat el visitant Dani Alves per doble amonestació (53’).