viernes, 25 de mayo de 2012

Últim partit de Pep a un pas de l'estiu


Adéu, Pep

Pep Guardiola vol tenir l'oportunitat de sortir del Barça guanyant l'últim títol qu queda en joc i ho farà amb l'onze de gala exceptuant Puyol, per baixa segura, Alves, posiible baixa i Valdés, suplent durant tota la Copa.
Dos focus d’atenció monopolitzaran els 90 minuts de la final. El primer, lògicament, serà el que succeeixi sobre la gespa del Vicente Calderón. El segon il·luminarà directament Guardiola, que viurà l’últim partit a la banqueta del Barcelona. Per als culers aquesta nit es juga més que una final, és l’adéu al millor entrenador de la història del club.
Guardiola ho sap. I els jugadors també. Durant els últims dies els futbolistes han remarcat la il·lusió que tenen per dedicar el triomf al tècnic que els ha situat a dalt de tot del món futbolístic. Però només onze –màxim catorze si esgota els tres canvis– tindran la responsabilitat de superar l’Athletic.
Com en gairebé totes les finals de l’era Pep, les baixes en defensa són el principal maldecap per al de Santpedor. Unes absències que sempre s’han substituït amb eficàcia i que avui donen a Montoya l’oportunitat de la seva vida. Sense Puyol ni Alves, el lateral del filial té tots els números per ser titular contra els bascos. La defensa de tres sembla improbable davant un atac format per tres jugadors –Llorente al centre i Muniain i Susaeta a les bandes– i, per tant, el de Gavà és l’opció més raonable a la banda dreta. Piqué i Mascherano a l’eix i Adriano a l’esquerra.
[foto de la noticia]
Final de canterans
Amb Cesc com a principal perjudicat, Guardiola apostarà pel mig camp de luxe. Xavi i Iniesta, escortats per Busquets, hauran de fer-se amos de la pilota per imposar el ritme que interessa al Barça i per nodrir de pilotes Messi, que des de l’eix de l’atac baixarà a participar en la creació del joc. O, si no, per foradar la defensa de l’Athletic amb passades a l’espai per Pedro i Alexis, que, en tasques defensives, s’encarregaran de començar la pressió per recuperar la possessió.
Una disputa per la pilota a través de la qual Bielsa intentarà crear problemes als blaugranes. Els bascos, després de perdre la final de l’Europa League, arriben al Calderón –l’estadi del seu botxí– amb una nova ocasió per aixecar un títol 24 anys després.
Els bilbaïns han tingut un camí molt més plàcid que el Barça per ser a la final. Oviedo, Albacete, Mallorca i el sorprenent Mirandés van ser els esculls que va superar l’Athletic, mentre que els culers van eliminar l’Hospitalet, Osasuna, Madrid i València.
Mestalla va acollir l’última final de Copa entre catalans i bascos. Una final igualada fins al 2-1 de Messi, després que Touré hagués igualat el gol inicial de Toquero. Bojan i Xavi van certificar la victòria del Barça per 4-1 en el primer títol de Guardiola.
Els dies previs al partit han estat totalment diferents als del 2009. Aleshores el FC Barcelona es trobava davant l’oportunitat d’un nou èxit després de dos anys de travessia. Aquesta nit, en canvi, es veu com una ocasió d’homenatge. Abans, però, s’hauran de superar 90 minuts molt durs contra un Athletic afamat.
Des de FUTBOLITIS desitjem molta sort a aquests dos grans equips que han arribat molt lluny a Espanya i a Europa amb la majoria de jugadors de la plantilla han estat formats a les respectives canteres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario