miércoles, 16 de mayo de 2012

Alegria, decepció i adéu a la lliga


Falcao va trencar el somni de la salvació

L'última jornada de lliga ha estat molt emocionant, com es preveia, ja que hi havia molts equips que es jugaven Europa i la salvació.
A la conclusió d'aquesta emocionant jornada de lliga, han aconseguit els seus objectiu: el Màlaga, que s'ha classificat per primer cop en la seva història per jugar la temporada que ve la Champions League; l'Attlètic, que podrà revalidar títol, el Llevant, que debutarà en competició europea, i l'Athletic, que s'ha classificat com a finalista de la Copa del Rey. Els equips que no han aconseguit l'objectiu de la salvació i, en conseqüència, hauràn de jugar la pròxima temporada a la 'Liga Adelante' són: el Villarreal, l'Sporting i el Racing.
Roig, plorant, a la gespa del Madrigal
El Saragossa va aconseguir el miracle de la salvació quan, a mitja temporada, tothom el donava per mort amb una victòria al camp d'un Getafe que no es jugava res i va acavar jugant amb nou homes. Apoño, de penal, va fer creure als aficionats aragonesos que la salvació era possible. Amb aquesta victòria, el perjudicat era el Rayo Vallecano que no aconseguia desfer l'empat a Vallecas contra el Granada, rival directe.  L'empat a zero gols va durar la majoria del partit en aquest i en el partit que enfrontava a l'altre equip involucrat en la lluita pel descens, el Villarreal, que s'enfrontava a l'Atlètic de Madrid que, amb la derrota del Mallorca, ja estava classificat per a la Europa League. Al minut 86' va estallar l'euforia a Vallecas perquè el colombià Radamel Falcao, havia marcat el gol que sentenciava a l'equip de Castellò. Amb aquest resultat, el Granada ja estava salvat i Micu, jugador del Rayo, que necessitava un gol per salvar-se, va demanar a la defensa del Granada que es deixéssin marcar un gol. Al Madrigal, tothom estava amb ràdios esperant que el partit de Vallecas acabés amb empat, un cop finalitzat el partit del Villarreal amb una derrota dolorosa per 0-1, però per desgràcia dels aficionats groguets, el veterà davanter de la Lliga BBVA, Raúl Tamudo, va aconseguir marcar, el gol que donava la salvació matemàtica al Rayo Vallecano, però que no afectava als interessos granadins. Aquest gol va desfermar l'alegria a Madrid, on hi va haver una invasió de camp incontrolada per part de tots els aficionats 'rayistes' per celebrar la salvació matemàtica del seu equip; aquest també va provocar les primeres llàgrimes al Madrigal on Fernando Roig, president del club, va baixar a la gespa de l'estadi per demanar perdó a tots els aficionats que van assistir aquella nit al Madrigal amb l'esperança de viure una nit màgica. El gol de Raúl Tamudo hauria d'haver estat anulat per l'àrbitre del partit per un fora de joc bastant clar.
Des de FUTBOLITIS desitgem una bona temporada a tots els equips espanyols l'any vinent. Cal recordar que el descens del Villarreal a Segona Divisió, provoca el descens del seu filial i, aquest provoca que, a final de temporada baixin tres equips enlloc de quatre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario