sábado, 2 de marzo de 2013

Mateixa història i segueixen capcots

El Barça no reacciona. Davant d’un Madrid ple de suplents els blaugranes han estat incapaços de completar 90 minuts bons i han marxat del Bernabeu amb la segona derrota d’aquesta lliga.
Mourinho tenia clares les seves prioritats. Dimarts el Madrid es juga el pas als quarts de final de la Lliga de Campions i ha reservat d’inici la majoria dels futbolistes que seran titulars a Old Trafford.
Iniesta ha anat de més a menys, com tot el Barça // FCB
El Barça ha anat de més a menys
Per al Barça, tot i que Roura també ha donat descans a diversos jugadors, el Clàssic d’avui havia de servir per recuperar la confiança. I l’escenari al minut cinc no era l’ideal per fer-ho.
Benzema, sol al segon pal, ha aprofitat una bona centrada de Morata per inaugurar el marcador. El futbolista de la Fábrica ha estat un dels més actius del Madrid a la primera meitat i fins i tot hauria pogut fer el segon dels blancs amb un cop de cap que ha anat al lateral de la xarxa.
Aleshores Messi ja havia fet l’empat, després de recollir una passada a l’espai d’Alves i definir amb un xut ras al primer pal davant del qual Diego López podria haver fer alguna cosa més. Divuit gols en els Clàssics per igualar un mite del madridisme: Di Stéfano.
A la segona part els canvis del Madrid han animat el partit, fins llavors dominat pel Barça. Amb Cristiano Ronaldo sobre la gespa els blancs han tornat a crear perill a la porteria de Valdés, que ha respost amb nota a un llançament de falta del portuguès.
Víctor ha tornat a ser providencial minuts més tard, quan ha sortit vencedor d’un mà a mà amb Morata, però no ha pogut fer res en el 2 a 1.
El Barça amb prou feines s’havia acostat a l’àrea de Diego López a la segona part, i quan ho ha fet, faltaven les idees. En canvi, un Madrid cada cop més crescut ha estat a punt de fer el tercer a través de Ronaldo, que ha estavellat una falta al pal.
Al temps afegit Pérez Lasa no ha xiulat un clar penal sobre Adriano, que segurament hauria significat l’empat a dos. La conseqüència: sensació d’injustícia als jugadors i targeta vermella per a Valdés.

Fitxa tècnica

Real Madrid: D. López; Essien, S. Ramos, Varane, Coentrao (Arbeloa, 78’); Pepe, Modric; Callejón, Kaká (Khedira, 56’), Benzema (Ronaldo, 56’); Morata.
FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Thiago (Tello, 86’), Busquets, Iniesta; Pedro (Adriano, 78’), Messi i Villa (Alexis, 76’).
Gols: 1-0, Benzema (6’); 1-1, Messi (18’); 2-1, S. Ramos (82’),
Àrbitre: Pérez Lasa (col·legi basc). Ha ensenyat targeta groga als locals S. Ramos (52’), Coentrao (62’), Morata (77’), Arbeloa (90’), i als visitants Jordi Alba (55’), Piqué (57’), Thiago (64’), Alves (90’) i Iniesta (90’).
Incidències: amb el temps complert, Pérez Lasa ha expulsat Víctor Valdés.