miércoles, 3 de octubre de 2012

Victòria en el partit però derrota amb Puyol

Fàbregas i Alexis estan recuperant el bon joc

El partit del Barça a l’Estádio Da Luz ha estat com les dues cares d’una moneda. La cara ha estat el triomf del conjunt de Tito Vilanova per 0-2, gràcies als gols d’Alexis i Cesc. La creu, la lesió de Puyol que, a l’espera que se li facin proves, té molts números per perdre’s el Clàssic de diumenge.
El Barça ha sortit vencedor de l’intercanvi de cops en què s’ha convertit la primera part. El Benfica, valent i atrevit, no s’ha tancat a l’àrea i des del principi ha demostrat que volia guanyar el partit. Els blaugranes, a diferència del que fan habitualment, han trobat en les passades a l’esquena de la defensa la via d’escapament a la pressió local.
Bruno César ha estat el primer en avisar Valdés amb un xut que el porter del Barcelona ha refusat sense problemes. Més mèrit ha tingut l’aturada que li ha fet a Lima al minut 11. Una acció que hauria significat l’empat a un, ja que el Barça s’havia avançat gràcies a una llarga jugada que ha nascut en un córner.
La pilota ha circulat per la frontal de l’àrea d’esquerra a dreta per tornar un altre cop a la banda de Jordi Alba. El lateral ha combinat amb Messi, l’argentí ha fet una forta centrada i Alexis, anticipant-se als defenses, ha inaugurat el marcador (0-1, min 6).
El gol no ha variat el guió de l’enfrontament i, encara que durant uns instants ha semblat que els de Tito Vilanova imposaven el seu ritme, de seguida el Benfica ha tornat a crear perill a l’àrea de Valdés. Tot i això, les ocasions més clares han estat per als blaugranes, que haurien pogut marxar al descans amb una diferència més àmplia. Però Artur ha desviat el xut  de Messi al 22’ i pocs minuts després Alexis no ha dirigit entre els tres pals una rematada forçada.

Calma i Fàbregas sentencia

El segon temps no ha tingut res a veure amb el primer. Tito Vilanova ha sabut transmetre als seus jugadors que necessitaven posar pausa al partit i així ho han fet. El Barça ha començat a tocar i tocar i els jugadors del Benfica perseguien la pilota sense arribar a recuperar-la.
Alexis ha tornat a gaudir d’una oportunitat per fer el segon però el xut ha sortit fregant el pal. Els blaugranes ja havien aconseguit domar els portuguesos i aleshores Messi ha decidit que era l’hora de resoldre el duel.
L’argentí ha agafat la pilota a la zona de tres quarts, ha superat quatre jugadors, ha atret tota la defensa i ha assistit Cesc perquè el d’Arenys afusellés Artur pel pal curt (0-2, min 56). Just després del segon gol culer ha tornat a aparèixer Valdés per evitar que els portuguesos retallessin distàncies a través d’un potent xut de Salvio.
La diana de Fàbregas encara ha transmès més tranquil·litat al Barça i a mesura que passaven els minuts la pressió dels jugadors del Benfica disminuïa. L’escenari era idoni perquè sortís a jugar Andrés Iniesta.
El de Fuentealbilla ha agafat ritme de cara al Clàssic i n’ha tingut prou amb vint minuts per recordar-nos que no ha oblidat de què va això del futbol. En canvi, qui es perdrà el duel contra el Madrid és Carles Puyol. El capità del Barça, que reapareixia avui, s’ha fet mal al braç en una mala caiguda i ha hagut de marxar del camp en llitera i entre mig dels aplaudiments del públic de Da Luz.
Inexplicablement, el partit s’ha escalfat en els minuts finals amb entrades fora de to que han acabat amb Busquets expulsat. El de Badia no podrà jugar contra el Celtic al Camp Nou. Els escocesos són segons de grup després de guanyar aquesta tarda al camp de l’Spartak (2-3).

Fitxa tècnica

• SL Benfica: Artur; Maxi Pereira, Jardel, Garay, Melgarejo; Pérez (Aimar, 60’), Matic; Salvio, Bruno César (C. Martins, 46’), Gaitán; Lima.
  • FC Barcelona: Valdés; Dani Alves, Puyol (A. Song, 78’), Mascherano, Jordi Alba; Xavi, Sergio, Fàbregas (A. Iniesta, 72’); Alexis, Messi i Pedro (David Villa, 82’).
  • Gols: 0-1, Alexis (6’); 0-2, Fàbregas (56’).
  • Àrbitre: Cuneyt Cakir (TUR). Ha ensenyat targeta groga als locals Bruno César (38’), Matic (86), Jardel (89’), i als visitants Fàbregas (19’), Pedro (28’). Ha expulsat el visitant Sergio (87’) amb vermella directa.