domingo, 14 de octubre de 2012

Una altra victòria del 'Purito'

Joaquim Rodríguez s’ha coronat guanyador de l’UCI World Tour després de la disputa del Tour de Pequín, 29a i última prova puntuable pel circuit. El català repeteix així la victòria de 2010  i succeeix en el palmarès el belga Philippe Gilbert.
L’actual és la segona edició d’una classificació que té com a objectiu guardonar el millor corredor de l’any a través d’un sistema de punts que engloba les 30 proves més importants de la temporada, entre elles la Volta Ciclista a Catalunya. Anteriorment, aquest premi es coneixia com UCI World Ranking (2009), UCI Pro Tour (2005) i Rankig UCI. En els últims vint anys, Laurent Jalabert és, amb tres, el corredor que ha encapçalat la classificació més cops.
I és que l’any 2012 ha estat un any inoblidable pel Purito Rodríguez. Amb 33 anys, aquesta ha estat la temporada de la seva consagració com a líder i corredor de grans voltes, afegint-hi brillants victòries al Giro de Lombardia i a la mítica Fletxa-Valona. A la cursa italiana, a més, va convertir-se en el primer corredor de l’Estat espanyol a inscriure el seu nom al palmarès.
Joaquim Rodríguez s'ha conertit en el número 1 de la UCI World Tour
Des de principis de competició, amb una etapa a la Tirreno-Adriàtic, el de Parets ha demostrat un alt nivell competitiu amb resultats excel·lents que l’han catapultat a la primera línia mediàtica de la disciplina. Un segon lloc al Giro d’Itàlia, on va perdre la maglia a l’última crono per només 16 segons, i la consecució de dues etapes van ser el preludi d’un final d’any més exitós encara.
A l’Estat, el català va demostrar el seu talent a la millor Vuelta dels últims temps, i va aconseguir l’admiració popular amb un estil combatiu, agressiu i atractiu per l’espectador. Únicament un mal dia a la recordada etapa de  Fuente Dé va poder derrotar el corredor de Katusha, que també va poder alçar els braços en tres etapes i acabar al podi final.
Amb aquesta victòria, Joaquim Rodríguez ha aconseguit portar, un altre any, el ciclisme català el més amunt possible. Un altre ciclista de casa, el corredor de l’Sky Joan Antoni Flecha ha acabat al lloc 72.
Per altra banda, Espanya repeteix per cinquè any consecutiu el títol per països, compartint amb Itàlia l’honor de ser l’únic país capaç d’haver-se imposat en aquesta simbòlica classificació.