domingo, 28 de octubre de 2012

Márquez i Lorenzo nous campions del món


Marc Márquez s’ha proclamat avui campió de Moto2 després d’acabar a la tercera posició. Per aconseguir el campionat tan sols li restaven dos punts que, amb aquest podi, ha assolit sense cap problema. El de Cervera ha sortit molt fort a l’inici i ha lluitat durant les primeres voltes amb Pol Espargaró. Márquez, però, s’ha endut un ensurt quan la seva moto ha fet un moviment estrany en un dels revolts i ha estat a partir d’aquí quan ha preferit no arriscar i pensar en termes de campionat. Un total de vuit victòries i tretze podis són els que han permès a Marc Márquez aquesta temporada adjudicar-se el títol mundial.
Amb 19 anys ja és campió de Moto2
L’altre gran protagonista de la categoria de Moto2 d’avui és un altre català. Pol Espargaró s’ha imposat a Austràlia amb una autoritat incontestable. Ha creuat la línia d’arribada amb més de 16 segons d’avantatge sobre el segon classificat, Redding. El de Granollers ha imposat el seu ritme des del moment en què ha pogut superar a Márquez i, des de llavors, ja no ha tingut cap tipus d’oposició per endur-se la victòria. D’aquesta manera, Espargaró ha seguit lluitant fins al final i ha complert amb el seu deure: guanyar la cursa. La resta, és a dir, que Márquez no sumés punts ja no era a les seves mans.

Lorenzo aconsegueix el doblet
Les aspiracions per seguir optant al títol de Dani Pedrosa tan sols han pogut durar dues voltes. El català ha aconseguit posar-se al capdavant de la cursa, però a las segona volta ha vist com la moto li patinava i se n’anava al terra. Tot i que ha pogut tornar-se a incorporar, ha hagut d’abandonar i, d’aquesta manera, Lorenzo es convertia automàticament en campió de MotoGP. Malgrat aquest contratemps, Pedrosa al final de la cursa deia això: “Em sento trist, però no decepcionat. Ho he intentat amb totes les meves forces, he fet el que havia de fer i no puc recriminar-me res veient el pilotatge d’aquesta temporada. Em sento orgullós del meu equip i del meu nivell durant tot l’any”.  Tot i la caiguda, Dani Pedrosa ja té assegurat el subcampionat de la categoria.

Viñales no acaba la cursa
El flamant campió de Moto3, Sandro Cortese, tot i no aprofitar l’avantatge de sortir des de la ‘pole’ ha remuntat fins a imposar-se per cinquena vegada aquesta temporada.  Viñales, que sortia des de la vuitena posició, també estava protagonitzant una gran remuntada en situar-se tercer. Però poc abans d’arribar a l’equador de la cursa, el català ha caigut i no ha pogut acabar la cursa. Al podi, Oliveira i Sissis han acompanyat al campió de la categoria en aquest gran premi d’Austràlia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario