domingo, 28 de octubre de 2012

0-5a Vallecas i +11

Song, Bartra i Adriano. El dubte era quins dos formarien la parella de centrals, però Tito Vilanova tenia una idea diferent a la de la resta de barcelonistes: Busquets. El futbolista de Badia ha estat l’escollit per jugar a l’eix de la defensa juntament amb el brasiler. El camerunès també ha sortit d’inici, com a pivot defensiu. L’altre incògnita, els extrems, s’ha resolt amb el retorn de la davantera ‘MVP’ a la titularitat.
Messi, amb dos gols, torna a salvar el Barça
El partit no ha estat fàcil. El Rayo, fidel a la valentia que va prometre el seu entrenador, ha plantat la línia de pressió al camp d’un Barça que ha trigat vint minuts a trobar la clau per emportar-se la victòria. Xavi i Messi no connectaven amb la circulació de pilota i les llargues possessions a terreny rival eren inexistents.
Fins que els blaugranes han vist que la solució era agafar desprevinguda la defensa local a partir de les recuperacions. Així ha arribat el primer gol. La pressió de Xavi i Pedro ha estat efectiva i la pilota ha arribat a Cesc. Fàbregas s’ha apuntat una nova assistència amb una passada a l’espai per una gran desmarcada de Villa, que ha definit al primer toc (0-1, 20’).
El Guaje no s’ha cansat d’oferir-se a l’espai per als seus companys, encara que en moltes ocasions ha caigut en fora de joc. Seva ha estat la segona rematada entre els tres pals, un xut ras que Rubén ha aturat en dos temps. Abans, Messi havia xutat fora i posteriorment el porter del Rayo ha esvaït l’oportunitat de Cesc.
Per part dels madrilenys, dominadors del ritme durant els primers vint minuts, les ocasions han quedat reduïdes a córners i una única rematada entre els tres pals, obra de Delibasic al minut 43.

Messi tanca el partit

El Barça havia de mantenir l’avantatge i intentar tenir el control de l’enfrontament perquè el Rayo no cregués en les possibilitats de remuntada a la segona part. I no només ho ha fet sinó que ha ampliat les diferències al marcador. Montoya s’ha incorporat a l’atac, ha rebut la pilota de Pedro i, amb una gran calma i visió de joc, ha fet una passada a la frontal. Allà l’esperava Messi, que ha fet el 0-2 (47’) amb un xut a l’escaire.
El Rayo s’ha intentat reenganxar al partit just després del segon gol blaugrana, però ni Javi Fuego ni Delibasic han pogut marcar. El migcampista ha trobat la resposta de Valdés en dues ocasions –la segona un xut des de l’interior de l’àrea– i el davanter ha vist com el cop de cap sortia alt.
L’atreviment de Paco Jémez ja havia quedat clar amb el plantejament d’inici, però l’entrenador local no n’ha tingut prou i quan quedaven poc menys de 25 minuts ha passat a jugar amb dos davanter i defensa de tres.
El Barcelona ja havia asserenat el partit i ha aprofitat la superioritat en zona ofensiva per completar la golejada. D’un fora de banda ha nascut el 0-3 (78’). Jordi Alba ha servit per Alexis –el xilè ha substituït Villa– per tornar a rebre la pilota en profunditat i servir el gol a Xavi, que entrava des de la segona línia. I un minut més tard, centrada de Pedro i rematada de Cesc per fer el 0-4 (79’). La maneta l’ha firmat Messi, que ha marcat a porteria buida després de driblar el porter (0-5, 88’).

Fitxa tècnica

• Rayo Vallecano: Rubén; Tito, Rodri, Amat, Casado (Nicki Bille, 67’); Javi Fuego, Leo (F. Vázquez, 73’), Chori; Piti (Lass, 57’), Delibasic i José Carlos.
  • FC Barcelona: Valdés; Montoya, Busquets, Adriano, Jordi Alba (Bartra, 80’); Xavi (Dos Santos, 83’), Song, Cesc; Pedro, Messi i Villa (Alexis, 62’).
  • Gols: 0-1, Villa (20’); 0-2, Montoya (47’); 0-3, Xavi (78’); 0-4, Cesc (79’); 0-5, Messi (88’).
  • Àrbitre: Pérez Lasa (comitè basc). Ha ensenyat targeta groga als locals Delibasic (25’), Rodri (26’), José Carlos (38’), Amat (69’), Chori (70’) i al visitant Jordi Alba (5’). Ha expulsat l’entrenador del Rayo, Paco Jémez (76’).