lunes, 8 de octubre de 2012

El Barça segueix a +8

El gran mosaic que va lluïr ahir el Camp Nou minuts abans de començar el clàssic
Ningú va dir que seria fàcil. El Barça ha hagut de picar molta pedra i ni així ha pogut guanyar un Madrid que avui ha tornat a demostrar que ja ha après a tractar els blaugranes de tu a tu. De fet, els ha posat contra les cordes, gràcies a l’encert de Cristiano Ronaldo. Ha hagut d’aparèixer Leo Messi per igualar les forces i tapar la grisor atacant dels locals. El públic ha estat l’únic que no ha fallat i s’ha encarregat d’ambientar el partit des del minut 0 de la millor manera, amb un mosaic quadribarrat imponent, moltes estelades i crits independentistes “unànims”, fins i tot pel Canal Plus.
Tito Vilanova ha resolt el dubte de l’alineació situant Adriano de central i Song, a la banqueta. La novetat defensiva comportava un risc que el Barça havia d’assumir i que li ha portat més d’un maldecap, sobretot a l’hora d’aturar les sempre perilloses contres del Madrid. Tres laterals i un pivot defensiu reconvertit a central no han transmès prou seguretat i tampoc no han evitat que el conjunt blanc disparés més a porteria que el blaugrana en els primers compassos del partit. Un xut alt de Di María, una rematada de Benzema molt desviada quan entrava sol per la banda esquerra i un intent de cap de Sergio Ramos que ha sortit a fora per poc han estat els primers avisos del Madrid abans que Iniesta fes el primer xut del Barça al minut 20.
Els locals no han tingut temps d’intentar-ho més, perquè tan sols tres minuts més tard, Cristiano Ronaldo ha emmudit el Camp Nou. El portuguès ha rebut una assistència de Benzema i ha trobat el forat entre el pal curt i Valdés per marcar el primer gol de la nit. Ha pogut celebrar l’1-0 amb la prepotència habitual. Ara bé, després també se li ha quedat la cara d’impotència de sempre quan Messi ha decidit entrar a escena. El millor jugador del món no podia ser menys. No ha fet ni un gol bonic ni espectacular; n’ha fet prou amb ser més llest que els altres i recollir una pilota a dins l’àrea que Pepe no havia sabut caçar. L’1-1 reiniciava el partit i deixava en un ensurt el xut al pal de Benzema que podia haver significat el 0-2.
El partit ha estat molt dur
A la segona part, el partit s’ha desordenat, fins al punt que, al començament, les dues àrees han viscut dos penals que l’àrbitre, Delgado Ferreiro, no ha vist. El primer, de Mascherano a Özil i el segon, de Pepe a Iniesta. Un empat com el que reflectia el marcador. L’ha trencat durant uns minuts Leo Messi amb un xut magistral de falta que s’ha colat per l’escaire de Casillas. Però Cristiano Ronaldo, ¿qui si no?, l’ha recuperat en una jugada originada amb una possible falta de Khedira a Iniesta. El 2-2 no s’ha mogut. El travesser ho ha propiciat, aturant un xut de Montoya, que a la primera part havia substituït Alves, lesionat. Pedro fins i tot ha tingut l’última, amb la defensa blanca descol·locada, però ha xutat aviat i malament.
El 2-2 deixa intactes els vuit punts que separa els dos equips a la lliga. I queda una jornada menys.

Fitxa tècnica

• FC Barcelona: Valdés; Dani Alves (Montoya, 27′), Mascherano, Adriano, Jordi Alba; Busquets, Iniesta, Xavi; Cesc (Alexis, 61′), Pedro i Messi.
  • Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Di María (Essien, 88′), Özil (Kaka, 79′), Cristiano Ronaldo, i Benzema (Higuaín, 61′).
  • Gols: 0-1, Cristiano Ronaldo (23′); 1-1, Messi (30′); 2-1, Messi (60′); 2-2, Cristiano Ronaldo (66′).
  • Àrbitre: Delgado Ferreiro (comitè basc). Ha ensenyat targeta groga als locals Pedro (39′) i Busquets (53′) i als visitants Xabi Alonso (43′), Özil (56′) i Pepe (77′).
  • Incidències: 96.589 espectadors al Camp Nou. Al minut 17 amb 14 segons, el públic, que ha omplert la graderia d’estelades, ha cridat “independència” amb força.