jueves, 1 de noviembre de 2012

Peu i mig a vuitens de la Copa del Rei

En un estadi de Mendizorroza vestit de gala per l’ocasió, el Barça ha debutat a la Copa del Rei amb una victòria molt treballada contra l’Alabès que deixa la classificació per vuitens de final pràcticament encarrilada. Tot i dominar clarament el partit i gaudir de vàries ocasions, els blaugrana no s’han pogut avançar fins a cinc minuts del descans amb un gol de Villa. Precisament cinc minuts després de la represa, Iniesta ha marcat el segon i Cesc, en el tram final, ha sentenciat el matx.
Tito Vilanova ha dissenyat un equip amb set canvis respecte l’alineació que va presentar en la darrera jornada de lliga. Pinto, com sempre a la Copa, ha estat titular. A la defensa només ha repetit Montoya, avui al lateral esquerra amb Bartra i Mascherano com a parella de centrals i Alves, que tornava després de tres setmanes lesionat, per la banda dreta. Al mig del camp la gran novetat ha estat Sergio Roberto, acompanyat per Iniesta i Busquets, que ha actuat com a pivot defensiu. A dalt, Cesc de fals nou i Alexis i Villa, per les bandes.
Messi, Xavi, Pedro, Valdés i Jordi Alba s’han quedat a Barcelona però el seu equip no els ha trobat a faltar. Des del primer minut, els blaugrana han estat fidels al seu estil de joc i no han tardat gaire a fer-se amb el control de la pilota. L’Alabès ha començat molt endollat i intentava crear perill buscant ràpids contraatacs, però perdia la pilota amb massa facilitat i s’ha anat diluint a mesura que passaven els minuts.
El Barça no va tenir problemes per doblegar l'Alavés
Si en un primer moment els faltava profunditat, els blaugrana mica en mica han anat trobant espais i han començat a crear perill, sobretot des de la banda dreta. Un cop de cap d’Alexis i un xut llunyà de Villa han estat les primeres ocasions dels de Tito Vilanova.
El Barça seguia trepitjant l’àrea dels vitorians amb molta facilitat i el matx s’ha anat convertint en un monòleg dels blaugrana, que han seguit generant ocasions gràcies a una gran tasca a la zona de mitjos. Sort n’han tingut els locals del seu porter Urtzi, que amb dues grans aturades, el mateix minut (23’), ha evitat el gol dels catalans; primer refusant una centrada xut d’Alves i després un potent xut d’Alexis des de fora l’àrea.

La insistència i el domini acaben tenint el seu premi

L’Alabès ha aguantat com ha pogut el joc blaugrana, però no ha estat capaç d’acostar-se a la porteria de Pinto amb mostres de perill. I quan semblava que s’arribaria a la mitja part amb taules al marcador, ha aparegut David Villa, que ha rebut l’esfèrica a la frontal i amb un potent xut, que ha tocat l’escaire i ha entrat, ha posat el 0-1 al marcador. Un gol just abans del descans que feia justícia al que s’havia vist sobre el terreny de joc.
A la represa, els locals han sortit a totes i, fins i tot, han tingut l’empat al seu abast, però Montoya ha pogut aturar a temps Guzmán, després que dribles Mascherano dins de l’àrea. I de l’1-1 s’ha passat al 0-2, quan en la següent jugada Iniesta ha aprofitat una pilota morta a la frontal de l’àrea per inventar-se una rosca increïble i enviar la pilota en tot l’escaire. Encara hagués pogut ser pitjor pels vitorians, si només dos minuts després l’àrbitre no hagués anul·lat un gol d’Alexis per un fora de joc molt dubtós.
Amb el partit ja mig sentenciat, els blaugrana han seguit dominant el matx i tocant còmodament. L’Alabès no ha abaixat els braços i buscava un gol que el posés a l’eliminatòria, però només era capaç d’inquietar la porteria de Pinto amb atacs esporàdics.
En el tram final del matx, el Barça ha seguit dominant la possessió de la pilota i gaudint d’ocasions per augmentar el marcador, però no ha estat fins a dos minuts del final quan ha pogut marcar el tercer. Alves ha arribat fins la línia de fons i ha centrat una pilota bombada que Cesc ha rematat a plaer. Abans que l’àrbitre xiulés el final l’Alabés ha pogut fer el gol de l’honor però Llamas ha fallat davant Pinto.
Amb aquesta victòria, l’equip de Tito Vilanova posa peu i mig a vuitens de final i aconsegueix el dotzè triomf de la temporada. El Barça del de Bellcaire d’Empordà encara no sap què és perdre en partit oficial.

La fitxa técnica
Barça: Pinto; Alves, Mascherano, Bartra, Montoya; Busquets (Song, 53’), S.Roberto, Iniesta (Dos Santos, 73’); Alexis, Cesc i Villa (Tello, 69’)
Alabès: Iturrioz; Rubio, J. Hernández, Agustín, Manu García; Beobide, Delgado; Jonan (Luismi, 70’) García, Guzmán, Asier; Viguera (Sergio Llamas, 85’).
Gols: 0-1: Villa (40’); 0-2: Iniesta (50’), 0-3: Cesc Fàbregas (88’).
Àrbitre: J.A. Teixeira Vitienes (comitè càntabre). Ha ensenyat groga a Guzmán per part dels locals.
Incidències: 15.000 espectadors a Mendizorroza.