lunes, 26 de noviembre de 2012

Victòria a la Terra propícia amb 11 de casa

En un dia que s’anunciava excepcional per l’esdevenir de Catalunya, el Barça ha volgut fer-se un homenatge a costa d’un Llevant que venia amb la moral ben alta després de classificar-se per la següent ronda a l’Europa League. Els de Tito han oferit un recital amb un equip format íntegrament amb jugadors de la casa després de la lesió d’Alves a l’inici del matx.
No ha estat una sardana catalana, sinó més aviat un exquisit vals tirolès el que hem vist en una segona part superba, on s’han vist minuts de gran qualitat, gentilesa dels dansaires del mig del camp blaugrana.
El partit presentava les condicions perfectes per fer un cop de puny a la taula i demostrar que, encara al mes de novembre, la lliga pot començar a tenyir-se de blaugrana. Després de la inesperada derrota del Madrid, el líder havia d’aprofitar l’ocasió d’escapar-se una miqueta més, i parafrasejant un clàssic, “aquests no fallen”.
La lesió d'Alves va propiciar l'onze de la Masia
L’inici de l’encontre no ha estat fàcil. La disposició dels homes de JIM impedia la circulació dels blaugrana, acostumats a defenses tancades  però que no trobaven la fórmula per posar en problemes Munua. Ha estat, contràriament del que s’esperava, Valdés qui ha salvat la primera gran ocasió del partit desviant a córner un rematada de l’incombustible Barkero. Amb menys cabells que en els seus inicis, el jugador basc segueix gaudint d’una tècnica depurada.
Els locals han seguit avançant sense complexes, tot i que Messi i la seva colla també han tingut algunes ocasions per  avançar-se. Xavi amb un parell de xuts des de la frontal, i les internades d’Iniesta per la banda esquerra, eren el bagatge ofensiu de l’equip de Tito. La sensació era que el partit no estava en la dinàmica que el Barça necessitava.  En un dia excepcional, alguna cosa fallava en l’orquestra barcelonista, que no ha pogut passar de l’empat al descans.

Canvi radical

El pas pels vestidors ha fet canviar absolutament el signe del partit, i l’equip ha obert el cofre de l’essència del seu joc. Així, Iniesta ha fet arribar una pilota en forma de regal a Messi, qui no ha perdonat davant la sortida del porter i amb un sol toc a fer passar la pilota per sobre Munua. L’argentí tornava a sumar en la seva lluita particular amb la història.
No en tindria prou el de Rosario, avui amb una canellera dedicada al seu fill, que instants després que Barkero emmudís els aficionats culés amb un altre gran xut, ha tornat a aprofitar una jugada personal d’Iniesta per la banda esquerra. 2-0 i la sensació que el turbo estava accionat.
El propi jugador manxec es trauria abans del quart d’hora de la represa un xut sec que entraria després de tocar el travesser. El migcampista, que fa poc va celebrar el seu desè aniversari del seu debut, augmenta el nivell de joc temporada rere temporada, i sembla estar més a prop de Messi que el propi Cristiano, antagònic en estil de joc i en caràcter.
No seria l’última alegria de la nit, perquè minuts després Cesc enviaria la pilota al fons de la xarxa després d’una jugada col·lectiva i superar Munua. El partit estava dat i beneït i l’únic que quedava era pensar en si Müller veuria perillar el seu rècord una miqueta més.
No ha estat així, però a canvi hem pogut veure la redempció de Valdés aquesta temporada, qui necessitava un partit així i deixar la porteria a zero. El de l’Hospitalet ha fet algunes aturades de mèrit i ha arrodonit una brillant actuació a l’aturar un penal de Puyol i el posterior refús dels valencians.
Amb aquesta victòria, l’equip Vilanova ja ha igualat el millor inici de la història de la Lliga i confirma la seva millora jornada rere jornada, sobretot en l’aspecte defensiu. En un dia excepcional, el Barça ha aconseguit que les victòries es converteixin en quelcom massa normal.

Fitxa tècnica

• Llevant UD:  Munua, Chris Lell, Navarro, Ballesteros, Juanfran, Diop, Iborra, Juanlu (Míchel, m.75), El Zhar (Rios, m.61), Barkero i Martins (Angel, m.68).
  • Futbol Club Barcelona: Valdés, Alves (Montoya, m.14), Piqué, Puyol, Alba (Adriano, m.75), Xavi (Thiago, m.78), Busquets, Cesc, Iniesta, Pedro i Messi.
  • Gols: 0-1, m.47: Messi. 0-2, m.52: Messi. 0-3, m.56: Iniesta. 0-4, m.63: Cesc.
  • Àrbitre: Pérez Montero (C. Andalús). Ha tret targeta groga a Cesc i Puyol per part dels visitants.
  • Incidències: Partit jugat al Ciutat de València, corresponent a la Jornada 13 del Campionat de Lliga BBVA davant 24.234 espectadors.