martes, 13 de noviembre de 2012

Nova samarreta a la selecció catalana


Aquest migdia, al Museu Colet, s’ha presentat la samarreta que lluirà la selecció catalana a partir del proper partit, el que es disputarà el pròxim 2 de gener a Cornellà-El Prat contra un rival que, segons el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, es podria donar a conèixer la setmana que ve. L’acte ha reunit el bo i millor del futbol català, des d’autoritats com Ivan Tibau, secretari general de l’esport (o el seu predecessor en el càrrec, Josep Maldonado) i l’excandidat a la presidència del Barça, Agustí Benedito, fins al mateix seleccionador, Johan Cruyff, o alguns dels jugadors de l’absoluta, com ara el blanc-i-blau Joan Capdevila o el blaugrana Isaac Cuenca. La sala, doncs, estava plena a vessar, no hi cabia ni una agulla.
Per inaugurar l’acte ha pres la paraula el president Subies, que primer ha volgut agrair l’assistència a tots els presents, seguidament s’ha enrecordat de tot el futbol català i ha tancat amb un “la Federació estarà sempre al capdavant de la voluntat d’aquest país”. Després ha parlat Francesc Solanellas, d’Astore (la marca de la samarreta), que ha avançat que tindria “un clar exponent de la imatge de Barcelona i de Catalunya”. I ha tancat el torn de paraules el secretari general de l’esport, Ivan Tibau, que ha volgut agrair la tasca de Johan Cruyff, que dirigirà aquest gener el seu últim partit, i que també ha destacat especialment el moment que viu el país, començat l’11 de setembre, que continuarà amb el 25 de novembre i que diu que vol culminar el 2 de gener. Ha assegurat que aquests partits potser és hora “que comencin a passar a la història”.

La samarreta

El nou model de samarreta que lluirà la selecció catalana
Després d’aquesta breu però intrigant espera ha arribat el moment que tothom esperava, el de desvelar el disseny de la nova samarreta de la selecció. Els encarregats de fer-ho han estat els que havien intervingut anteriorment a la ronda de parlaments i el seleccionador, Johan Cruyff, que han descobert una samarreta innovadora, dissenyada pel barceloní Custo Dalmau. Ara hi governa el blau marí, amb l’originalitat d’incorporar un tret molt nostrat com és la flama del Drac de Sant Jordi, símbol de Catalunya, que recorre la part dreta de l’esquena, la superior, l’espatlla esquerra, i arriba fins al pit. A més, l’escut incorpora una novetat de tipus tècnic, i és que està fet amb el sistema Flock Satin, que fa que sembli brodat i que tingui relleu. Finalment, la senyera també hi és present, tant al coll com a la part inferior del dorsal.
Hi ha hagut l’ocasió, a més, de veure aquests models posats (amb pantalons i mitgetes, que també són blaves i amb la senyera) ja que mitja dotzena de nois del futbol de base del país han lluït tant l’equipació normal com la de porter. Dos, a més, ho han fet amb pantalons de carrer, cosa que mostra que, a part de vestir les seleccions de futbol, futbol sala i futbol platja (de totes les categories), també hi ha la intenció que sigui una samarreta que es pugui portar un dia de cada dia, i no estrictament per jugar a futbol.

Subies i Cruyff

Quan ha acabat l’acte, han ofert una roda de premsa el president i el seleccionador. Aquest últim, quan se li ha preguntat per què plegava, ha fet servir el seu humor habitual, dient que es jubilava perquè ja tenia 65 anys, mentre Subies ha driblat les preguntes referents al possible substitut. S’ha posat a més especial èmfasi a agrair als jugadors el compromís que tenen, que Subies ha remarcat que ja fa 10 o 12 anys que dura i que ells només procuren de mantenir. En aquest sentit, quan volent anar més enllà se li ha preguntat què hauria de passar perquè es pogués competir internacionalment, ha respost amb un rotundament: “No en tinc ni idea: em limito als meus problemes”, i ha acabat assenyalant la dificultat que ja els suposa organitzar un partit a l’any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario