jueves, 1 de noviembre de 2012

Crítica personal als entrenadors

Alguns entrenadors pensen que han inventat el futbol.

Nacho Fernández
No em crec l'amo i senyor del futbol, però em veig en condicions, pels anys que porto relacionat amb aquest esport i els conceptes adquirits, de criticar els entrenadors que tenen bons jugadors en varies posicions i es dediquen a reinventar situacions i esquemes dels seus equips quan l'única cosa que fan és empitjorar la qualitat del jugador que deixen a la banqueta, que no pot executar, demostrar i entrenar la seva capacitat futbolística. Aquesta crítica va per qualsevol dels qui fan això, començant per dos grans entrenadors, dels millors del món: Tito Vilanova i Jose Mourinho.


Ricardo Kaka'
És ben sabut que el portugués, per molt que ho negui, no fa jugar molt als canterans i, quan ho fa, és en una posició no habitual; com és el cas de Nacho, que és central i dretà pur, des de que va néixer, però Jose Mourinho no accepta aquesta realitat i el col·loca de lateral esquerre; i després es queixa de l'entrenador del R. Madrid Castilla perquè no el col·loca de lateral esquerre al seu equip. Mourinho no deu recordar que el lateral esquerre està ocupat per un compatriota seu, al que va fitxar ell mateix presionant a Florentino Pérez. El portugués, no només impedeix la progressió dels joves jugadors, sinó que també frena estrelles per les que es van arribar a pagar quantiats indesxifrables de diners: UN ESCÀNDOL.

Rio Mavuba
Roman Neustädter
No només el portugués fa aquestes coses: Tito Vilanova, tenint un gran central com és Marc Bartra, es dedica a comprar un mig centre que no ha jugat mai a la seva vida de central per ubicar-lo ÚNICAMENT com a central. Marc Bartra, un dels millors centrals que ha passat per la Masia (amb el permís de Puyol, Piqué & cía), no surt als plantejaments del tècnic que no el fa jugar ni quan tres quartes parts de la defensa del Barça es lesionen; en canvi, s'estima més gastar milions en un mig centre que, en la meva opinió, no val el preu que el Barça ha pagat per ell, i no m'acaba de fer el pes com a central, quan podria fer jugar Bartra i fitxar un mig centre més barat com Rio Mavuba (Lille) o Roman Neustädter (Shalke 04), però pel que estem veient, prefereix enfonsar el jove central.

En fi, tot plegat un disbarat. Molt presumir de cantera, però Tito encara no ha fet el pas com a entrenador del Barça de fer debutar un jugador de les categories inferiors.


ALBERT RIERA I VELASCO

No hay comentarios:

Publicar un comentario