lunes, 26 de noviembre de 2012

Primera victòria de l'Assignia


Hanga ha iniciat la guerra de triples que ha tingut lloc al Nou Congost entre l’Assignia Manresa i l’Asefa Estudiantes. Ferran Laviña l’ha seguit, Carl English ha replicat dues vegades a l’altra cistella i Ramsdell s’hi ha tornat anotant les tres vegades que ha llençat des de 6,75. Kirskay, més modest però molt constant, s’ha animat a sumar de dos en dos i amb les seves cistelles treballades a sota de la cistella ha arribat a posar l’Estudiantes quatre punts per davant (17-21). Tanmateix, cinc punts consecutius de DeVries han tornat a igualar el marcador i d’aquesta manera s’ha acabat el primer període d’un partit basat en els atacs d’ambdós equips i que prometia ser molt vistós (22-33).
Els manresans abandonen l'última posició a la classificació
Cap dels dos equips ha aturat el seu ritme d’anotació durant el segon període. English i Kirksay han continuat sumant com a referents de l’Estudiantes, mentre que Yanev sorprenia per part de l’Assignia i s’ha atrevit a anotar tant des de dins com des de fora (34-31). Els triples impossibles de Hanga s’han vist compensats a l’altra cistella pels del tirador de la lliga, Carl English, que no s’ha vist afectat en cap moment per la defensa zonal del Manresa. Els tirs lliures fallats per part dels homes de Ponsarnau (1/4) han donat un lleuger avantatge al conjunt madrileny, però els dos últims triples de DeVries i Hanga han capgirat el resultat una vegada més i el partit ha arribat al descans amb el vent a favor dels manresans (51-47).
A la represa del partit, la dinàmica ha estat exactament la mateixa: defenses fluixes, però un joc molt alegre a les dues cistelles. Als triples dels dos equips s’hi han sumat l’espectacularitat dels taps del Manresa i una esmaixada de Kuric que ha fet aplaudir el Nou Congost. Tres triples de DeVries, un amb tir lliure addicional, han mantingut l’Assignia per davant a l’electrònic (70-63). Ha estat Yanev qui, amb l’última cistella del tercer període, ha igualat el rècord històric de triples del club manresà en un mateix partit, que fins avui eren 16 i a partir d’avui seran 18. D’aquesta manera, el Manresa ha arribat a la recta final del partit per davant, però totalment concentrats després de les remuntades que han patit aquesta temporada i amb uns jugadors i un públic totalment entregats per a aconseguir la primera victòria (78-71).
El darrer període, un triple de Clark ha tornat a posar en marxa el marcador i ha apropat perillosament l’equip dirigit per Txus Vidorreta, però la defensa del Manresa ha estat molt més incòmode que durant la resta del partit i l’Estudiantes ha perdut un parell de pilotes importants (80-73). Un nou triple d’Adam Hanga i quatre tirs lliures consecutius de Javi Rodríguez arran d’una falta i una tècnica xiulades a Granger han estat les claus d’un parcial de 11-0 que ha obert l’escletxa definitiva al marcador (91-75). L’Assignia ha sabut mantenir la calma durant els tres minuts que quedaven i ha allargat cada atac per a mantenir aquesta diferència (97-84). Un últim triple de Yanev sumava el divuitè i igualava, per tant, el rècord històric des de 6,75 que havia aconseguit el Real Madrid. Així, malgrat els intents de l’Estudiantes de retallar la distància des de la línia de tirs lliures, el Manresa ha pogut deixar un resultat final capicua a l’electrònic i ha aconseguit per fi la primera victòria davant la seva afició.

No hay comentarios:

Publicar un comentario