domingo, 2 de diciembre de 2012

Maneta, a sis de l'Atlètic i a 11 del Madrid

A mesura que passen els partits el Barça ofereix una millor versió. A poc a poc els blaugranes s’han anat entonant i arriben a l’últim mes de l’any disposats a continuar firmant una temporada pràcticament immaculada. Si quan l’equip de Tito no jugava bé aconseguia guanyar gràcies a l’esperit competitiu dels jugadors, ara que està rodat els triomfs arriben amb molta més facilitat. Avui no es podia fallar i els culers han realitzat la millor actuació del curs per ser amos del millor inici de lliga de la història.
De nou Vilanova ha apostat per Busquets, Xavi, Cesc i Iniesta junts a l’onze titular. Andrés ha ensenyat a la resta de companys el camí que havien de seguir per sumar els tres punts en una acció individual on s’ha desfet  del seu marcador i ha finalitzat amb un xut centrat. Bielsa ha plantejat una defensa a l’home per tot el camp que feia imprescindible el desequilibri a través del dribbling enlloc de les combinacions, però amb pocs futbolistes que destaquin en aquest aspecte del joc –només Messi i Iniesta– el Barça ha trobat una altra solució: acumular d’homes al mig camp per deixar situacions d’un contra un a la zona ofensiva.
Piqué va dedicar el seu gol a la seva novia Shakira
Així ha arribat el gol de Messi, que s’ha amagat a l’esquena d’Amorebieta per sorprendre’l a l’espai i definir per sobre de Gorka. El central veneçolà ha estat a punt d’evitar el 2-0. Dos minuts abans Piqué havia aprofitat un refús en un córner per inaugurar el marcador. Dos cops massa forts per un Athletic que es veia superat totalment pel Barça. Amb avantatge el domini ha passat a ser aclaparador.
Alba i Adriano eren punyals per les bandes, Pedro s’oferia a l’espai i Cesc trencava línies per portar de bòlid els jugadors bilbaïns, que perseguien ombres per tot el camp. Xavi, assistent en el gol de Messi, dirigia l’orquestra amb la tranquil·litat habitual i a punt ha estat de connectar amb Jordi Alba en l’enèsima incorporació del lateral. Cesc també ha tingut el tercer amb un xut des de la frontal, el mateix lloc des d’on ha assistit Adriano perquè, ara sí, el brasiler culminés una primera part esplèndida.
Només el travesser ha evitat que el resultat fos més ampli abans del descans. Hauria estat el segon del compte particular de Messi, protagonista de la primera acció d’un segon temps on el públic s’ho ha passat tan bé fent l’onada com els jugadors sobre la gespa. Cesc s’ha afegit a la festa golejadora després d’una assistència màgica d’Iniesta, que novament ha fet una classe magistral des de la banda esquerra.
El gol d’Ibai Gómez (Adriano trencava el fora de joc) ha estat l’única errada d’un Barça que a poc a poc està recuperant la solidesa. Una taca que no ha embrutat el partidàs dels de Tito, que han continuat buscant la porteria de Gorka. La ‘maneta’, gràcies a la insistència de Pedro i Messi i deixava l’argentí a només un gol de Müller. Amb la feina feta han tingut minuts Montoya, Thiago i Song.
El Barcelona ha completat un enfrontament perfecte que automàticament converteix en positiu qualsevol resultat del derbi madrileny. El millor començament de lliga de tots els temps ja és blaugrana. Müller manté el seu rècord un partit més, però en el següent que jugui Messi té molts números de perdre’l.

Fitxa tècnica

• FC Barcelona: Valdés; Adriano (Montoya, 72’), Piqué, Mascherano, Alba; Xavi, Busquets, Cesc; Pedro, Messi i Iniesta (Thiago, 72’).
  • Athletic Club: Gorka; Ramalho (San José, 72’), Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Ander Herrera; Susaeta (Toquero, 63’), Aduriz (Llorente, 46’) i I. Gómez.
  • Gols: 1-0, Piqué (22’); 2-0, Messi (24’); 3-0, Adriano (45’); 4-0, Cesc (56’); 4-1, Ibai Gómez (65’); 5-1, Messi (70’).
  • Àrbitre: Mateu Lahoz (comitè valencià). Ha ensenyat targeta groga al local Busquets (25’) i als visitants De Marcos (33’), Iturraspe (55’) i Ander Herrera (90’).
  • Incidències: espectadors al Camp Nou.