lunes, 10 de diciembre de 2012

MESSI


Els culers i tot el món del futbol van tenir molta sort dimecres. Sort perquè la imatge de Leo Messi marxant del camp en llitera va ser només un ensurt. Sort perquè podran continuar gaudint del millor jugador de la història cada tres dies. Avui, com si ens volgués compensar els minuts de patiment, Messi ens ha volgut recompensar a tots com millor ho sap fer: marcant gols.
Messi és bestial
El rècord de Müller ja és història. Setze minuts més li ha durat a l’argentí, que ha igualat l’alemany amb un xut creuat des del vèrtex esquerre de l’àrea després d’una d’aquelles diagonals que tant li agraden. En aquesta lliga, però, l’argentí no es conforma amb només un gol. I la diana 86 del 2012 ha arribat des del mateix lloc que el 85 i amb el mateix tipus de rematada. Aquest cop, però, Iniesta ha estat el soci perfecte amb una assistència brillant. Una passada tan màgica com la vaselina que s’ha inventat però que Adrián ha enviat a córner.
El Barça es trobava còmode sobre la gespa del Villamarín i s’havia sobreposat sense problemes a la lesió de Cesc, que ha abandonat el terreny de joc quan només s’havien disputat nou minuts. Al descans Tito Vilanova ha hagut de tornar a fer un canvi per lesió, Mascherano per Puyol.

Descontrol total

Un pas per vestidors que no ha variat el guió que l’enfrontament ha agafat en els últims minuts de la primera meitat, quan els blaugranes han perdut el domini del ritme de partit. El descontrol ha nascut en una falta d’atenció de Jordi Alba, que ha trencat el fora de joc amb la jugada del gol de Rubén Castro. El Betis ha vist la possibilitat de treure algun punt contra el Barça i s’ha bolcat a l’atac davant el desconcert general dels homes de Vilanova.
Xavi i Iniesta no apareixien i la sortida de pilota se n’ha ressentit, amb contínues pèrdues abans de travessar la línia del mig camp. Amb aquest panorama el Barça ha decidit jugar-s’ho tot a l’intercanvi de cops. Fora del seu hàbitat natural, els blaugranes en cap moment han pogut contrarestar els atacs del Betis, molt més acostumat a aquest tipus de joc. Valdés ha tingut en els pals els millors aliats. Tres rematades dels locals s’han estavellat contra la fusta quan Víctor ja estava superat.
Poc després, però, els pals s’han convertit en el pitjor enemic dels culers en una doble ocasió de Messi i Jordi Alba. Ni amb l’entrada de Thiago per Pedro el Barça ha aconseguit asserenar el partit i el patiment ha durat fins al final. L’hispano-brasiler ha tingut la sentència al temps afegit, però el marcador no s’ha mogut.
El conjunt de Vilanova continua sense deixar escapar punts fora de casa i manté la distància amb l’Atlético de Madrid. La setmana que ve, els matalassers visiten el Camp Nou. L’oportunitat per fer un pas molt important en la lluita pel títol de lliga.


Fitxa tècnica

  • Real Betis: Adrián; Chica, Dorado, Amaya, Nacho; Beñat, Cañas, S.Sevilla (Pozuelo, 75’); Juan Carlos (Vadillo, 28’), Rubén Castro i Campbell (Jorge Molina, 46’).
  • FC Barcelona: Valdés; Adriano, Piqué, Puyol (Mascherano, 46’), Alba; Xavi, Busquets, Cesc (Alexis, 9’); Pedro (Thiago, 82’), Messi i Iniesta.
  • Gols: 0-1, Messi (16’); 0-2, Messi (25’); 1-2, Rubén Castro (38’).
  • Àrbitre: Velasco Carballo (comitè madrileny). Ha ensenyat targeta groga al local Campbell (37’), Vadillo (63’) i Nacho (89’), i als visitants Jordi Alba (61’) i Pedro (76’).

No hay comentarios:

Publicar un comentario