martes, 18 de diciembre de 2012

No paren

Feia temps que un Barça – Atlético de Madrid no era sinònim de partit entre el primer i el segon classificat de la Lliga. Avui, però, el Camp Nou ha viscut aquest fet no gaire habitual i, per una vegada, un equip diferent al Real Madrid visitava Barcelona com a màxim perseguidor dels culers. Però dóna igual el rival perquè, aquesta temporada, els de Tito estan casats amb la victòria. Ni Falcao, un davanter en estat de gràcia que avui ha avançat el seu equip, ha pogut aturar la màquina blaugrana de sumar punts.
Messi ha tornat a marcar dos gols // FCB
El Barça ha estat sublim
Tot i la victòria, el primer en avisar ha estat l’Atlético de Madrid que, mitjançant el colombià, ha estat a punt d’avançar-se en el marcador al minut 8. D’una ocasió que semblava inofensiva, el jugador s’ha tret un cop de cap fabulós que s’ha topat amb la fusta de la porteria defensada per un Valdés que no hagués pogut fer res.
El Tigre ha volgut demostrar la seva qualitat i, al 23, ha rebut una passada a l’esquena de Puyol i Piqué per encarar el porter de l’Hospitalet. El xut final del davanter del conjunt matalasser, massa forçat, ha marxat fora a causa de la insistència d’un Puyol molt en forma.
El Barça, incòmode sobre el terreny de joc i poc entonat, ho intentava per les bandes, però sense el ritme i la fluïdesa d’altres dies. La defensa de l’Atlético s’ha mostrat molt organitzada i no ha deixat que els de Vilanova s’apropessin a la porteria de Courtois.
Quan Xavi, Iniesta i Messi no carburen, l’equip pateix i, de fet, una pilota que Diego Costa li ha robat al davanter argentí ha estat el desencadenant del primer gol dels de Simeone. Falcao ha rebut una passada del mateix Costa que, després d’una cursa cap a porteria, ha superat Valdés amb una vaselina preciosa.

Un gol que desperta la bèstia

D’aquesta manera, el Tigre rebia el premi a la insistència però, només cinc minuts més tard, el Camp Nou ha presenciat una autèntica obra d’art, quan els catalans més ho necessitaven. Adriano, el lateral dels gols impossibles, un dels màxims golejador d’aquest equip, s’ha inventat un potent xut des de fora de l’àrea que s’ha col·lat per l’escaire de la porteria de Courtois. La màgia del brasiler ha fet reaccionar el Barça que, fins al final del partit, s’ha convertit en el dominador absolut de l’enfrontament i ha atacat sense compassió els madrilenys.
A dos minuts pel descans, Piqué ha avisat del què s’aproximava. Com un davanter, el defensa central s’ha plantat a l’àrea matalassera i ha provat els reflexos del porter rival. En la següent jugada, la centrada del mateix Piqué s’ha estavellat contra el cos de Mario Suárez. Ha estat precisament en aquest llançament de cantonada on Sergio Busquets s’ha doctorat, si encara no ho estava. Amb tota la sang freda del món, el de Badia ha rebut l’esfèrica en una jugada embolicada i, després d’amagar amb el xut, ha afinat la punteria i ha fet esclatar el Camp Nou just abans del descans.
Sergio García tornava després de quatre partits de sanció // DAVID PLANELLA
L'Espanyol ha acontentat pericos i culés per igual
El pas per vestidors no ha fet canviar l’actitud que el Barça ha mostrat en els últims minuts de la primera meitat i, mantenint el control del partit, ha sortit a buscar el tercer gol davant les imprecisions dels de Simeone.

Messi no es perd la cita amb el gol

El Barça funcionava i això que encara faltava un jugador per unir-se a la festa. Però en la primera que ha tingut, Leo Messi ha rebut una passada d’Alexis i, després de desfer-se de Juanfran, ha trobat un forat per xutar a porta i fer el tercer sense despentinar-se.
Els madrilenys han passat a ser uns simples espectadors i, sense gaire confiança, han esperat algun error del Barça per poder provocar alguna acció que canviés una mica la dinàmica que havia agafat el partit. Iniesta, que ha anat de menys a més, ha estat a punt de marcar el quart després d’una gran jugada col·lectiva del Barça, però Courtais ha salvat amb el peu al 80. Sense la reacció de l’Atlético, Messi no ha volgut fallar a l’estadística i, després d’un error de Godín, ha marcat el seu segon gol de la nit, el quart i definitiu del partit. I qui sap si el que sentencia la Lliga.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Valdés, Adriano (Dani Alves, 85′), Piqué, Puyol, Alba, Sergio, Xavi, Iniesta, Pedro (Villa, 78′), Alexis (Thiago, 74′) i Messi.
Atlético de Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis (Cata Díaz, 46’), Koke, Mario Suárez (Adrián, 56’), Gabi, Arda, Diego Costa (Tiago, 59′) i Falcao.
Àrbitre: Pérez Lasa (comitè basc). Ha amonestat el local Thiago i el visitant Gabi.
Gols: 0-1, Falcao (30‘); 1-1, Adriano (36’); 2-1, Busquets (44’); 3-1, Messi (57′); 4-1, Messi (87′).
Incidències: 86.637 assistents a l’Estadi.