sábado, 3 de noviembre de 2012

Victòria amb el primer rècord de l'"era Tito"

Avui s'ha fet entrega de la pilota d'or i del Prícipe d'Astúries

El primer rècord del Barça de Tito Vilanova ja ha caigut. Amb la victòria d’avui contra el Celta els blaugranes han aconseguit el millor inici de la història del club al lliga i han igualat el del Madrid de la temporada 1991-92 amb nou partits guanyats i un empat.
Contra un dels equips que més vol la pilota de la lliga Tito Vilanova ha apostat per fer sortir el mig camp més tocador possible amb Busquets, Xavi, Iniesta i Cesc. Però el 3-4-3 que fins ara havia estat una reacció per solucionar partits enlloc d’una proposta no ha funcionat d’inici. Al Barça li faltava amplitud per crear espais interiors, tot i que d’oportunitats no n’han faltat. Dos xuts alts de Cesc i Iniesta i dos intents de vaselina de Messi demostraven que la qualitat individual tapava les mancances tàctiques col·lectives.
Amb la reestructuració per passar a la defensa de quatre ha arribat la primera ocasió del Celta i la primera intervenció d’un Valdés providencial que ha salvat el mà a mà amb Iago Aspas. Els problemes defensius han continuat existint per la falta de velocitat de Busquets, però amb Jordi Alba i Adriano incorporant-se a l’atac ha arribat la fluïdesa ofensiva. Cesc no ha connectat per poc una centrada del lateral esquerre i tot seguit el lateral dret ha inaugurat el marcador. Adriano ha obert a la banda per Pedro i ell mateix ha rematat al primer pal la pilota posada pel canari (1-0, 20’).
La resposta dels home de Paco Herrera, que creaven perill en cada contraatac, només ha trigat tres minuts. Una triangulació ràpida al mig camp ha seguit amb una passada llarga per a Álex López. El migcampista ha vist com Valdés desviava el seu xut, però Mario Bermejo, més hàbil que Adriano ha recollit el rebot per establir l’empat (1-1, 23’). En aquests minuts bojos els blaugranes s’han tornat a avançar a través d’una gran jugada col·lectiva on han intervingut Xavi, Villa i Iniesta i que ha acabat amb assistència del de Fuentealbilla pel Guaje (2-1, 25’).
Jordi Alba, per fer el tercer
La mala notícia del partit ha estat la lesió d’Adriano a l’adductor de la cuixa dreta que l’ha obligat a abandonar el terreny de joc al minut 38. El seu lloc l’ha ocupat Dani Alves, que cada dia està més a prop de la seva millor versió. El segon canvi del Barça ha estat el de Bartra per Cesc al descans perquè Busquets tornés al mig camp.
Tot just començar el segon temps Iago Aspas, el jugador amb més classe del Celta, ha enviat un xut enroscat fora per molt poc. Poc després ho ha intentat amb un llançament de falta que Valdés ha blocat. En canvi el Barça ha aprofitat la primera oportunitat que ha generat en els segons 45 minuts. Jordi Alba per Iniesta, aquest per Villa i l’asturià de nou per al primer que ha superat Javi Varas i ha marcat amb la dreta (3-1, 60’). Un gol que no hauria d’haver valgut perquè Alba estava en posició de fora de joc.
El Celta no ha baixat els braços i ha mantingut la idea de futbol que ha practicat durant aquest inici de temporada, però ha estat incapaç de reduir distàncies tot i que Herrera ha fet entrar dos homes ofensius: De Lucas i Park.
Només faltava el gol de Messi per arrodonir un partit poc brillant que s’ha decidit per la major efectivitat culer. L’argentí l’ha buscat durant els 90 minuts però avui no ha estat encertat i ha acabat sent protagonista per un cop al genoll que ha deixat en silenci tot el Camp Nou. Finalment no ha estat res.
Tres punts més per al Barça, avui sense tenir un domini clar del ritme però demostrant un cop més l’ànima competitiva d’aquest equip. Dimecres els blaugranes tenen la primera oportunitat per certificar el pas als vuitens de la Champions.

Fitxa tècnica

• FC Barcelona: Valdés; Adriano (Alves, 38’), Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc (Bartra, 46’); Pedro, Messi i Villa (Alexis, 77’).
  • RC Celta: Javi Varas; Hugo Mallo, Túñez, Vila, Lago; Augusto (Toni, 87’), Oubiña, A. López (Park, 79’), Krohn-Dehli; Bermejo (De Lucas, 66’) i Iago Apas.
  • Gols: 1-0, Adriano (20’); 1-1, Bermejo (23’); 2-1, Villa (25’); 3-1, Jordi Alba (60’).
  • Àrbitre: Fernández Borbalán (comitè andalús). Ha ensenyat targeta groga al local Bartra (72’) i als visitants Iago Aspas (61’), Oubiña (71’).
  • Incidències: 82.978 espectadors al Camp Nou.