domingo, 11 de noviembre de 2012

Triomf amb sofriment

Un partit solucionat a la mitja part era el millor remei per al Barça després de la derrota contra el Celtic. Quan l’àrbitre ha assenyalat el final dels primers 45 minuts el marcador de l’Iberostar Estadi reflectia un 0-3 incontestable. Però dos gols en dos minuts del Mallorca a l’inici del segon temps han tornat a connectar els balears al partit i han obligat als blaugranes a treballar fins que Messi ha deixat clar que els tres punts volarien cap a Barcelona.
Ahir Tito Vilanova va comentar que mentre ell fos entrenador l’equip mantindria el mateix estil, però que hi havia coses a millorar. Una d’elles, el xut llunyà. Els jugadors ho sabien i avui han demostrat que no han oblidat aquesta faceta del joc: els tres primers gols han arribat des de fora l’àrea. Xavi, de falta, Messi, amb la col·laboració d’Aouate, i Tello han trobat en la rematada llunyana la via per trencar la defensa balear. En canvi, quan el Barça ha intentat crear ocasions amb passades interiors o centrades laterals sempre apareixia una cama d’algun jugador del Mallorca que tallava la jugada.
Al Barça li ha costat avui un partit, a priori, fàcil
El control per part blaugrana era total i Caparrós semblava entregar el partit amb el canvi d’Alfaro per Hemed, el pitxitxi de l’equip balear, al descans. Però en un obrir i tancar d’ulls ha canviat l’escenari del partit. Una errada de Mascherano ha propiciat la recuperació de Víctor, i Pereira, sol a l’altra banda ha fet l’1-3, que encara no era perillós. Dos minuts més tard, penal clar per mans de Busquets i gol de Víctor.
L’enfrontament s’ha convertit en una anada i tornada que no beneficiava gens els interessos del Barça. Fins que Messi ha decidit que ja n’hi havia prou. Una canonada de l’argentí a l’escaire –aquest cop des de l’interior de l’àrea– ha sentenciat un Mallorca que ha vist com s’esvaïen les opcions de remuntada. Amb els dos gols d’aquesta tarda Messi ha escrit una nova pàgina de la seva història. El 10 culer ja ha superat els 75 gols de Pelé en un any natural (ja n’ha fet 76) i ara va camí dels 85 del Torpedo Muller.
Amb el partit resolt, Bartra ha entrat per Mascherano i, molts partits després, hem tornat a veure un eix de la defensa format per dos jugadors que tota la vida han sigut centrals. Avui Piqué ha tornat a ser titular i, tot i que no ha pogut solucionar els problemes defensius que el Barça està tenint aquesta temporada, s’ha mostrat segur i quan ha intervingut ho ha fet amb contundència.
Els blaugranes han complert l’objectiu. Tres punts més, continuen imbatuts i el Madrid començarà el partit al camp del Llevant a onze. El proper partit, dissabte que ve contra el Saragossa després d’una jornada de seleccions que provocarà l’èxode de futbolistes per tot el món.

Fitxa tècnica

• RCD Mallorca: Aouate; X.Navarro (Marc Fernández, 82’), Geromel, A. Conceiçao, Bigas; Nsue, Pina, Martí (Fontàs, 73’), Pereira; Víctor i Hemed (Alfaro, 46’).
  • FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano (Bartra, 84’), Jordi Alba (Montoya, 87’); Xavi, Busquets,Cesc; Villa (Alexis, 66’), Messi i Tello.
  • Gols: 0-1, Xavi (27’); 0-2, Messi (43’); 0-3, Tello (44’); 1-3, Pereira (54’); 2-3, Víctor, de penal (57’); 2-4, Messi (70’).
  • Àrbitre: Iglesias Villanueva (comitè gallec). Ha ensenyat targeta groga al local Martí (27’) i al visitant Busquets (56’).