sábado, 29 de septiembre de 2012

El Barça remunta dos gols amb un gran Cesc

El Barça ha aconseguit una victòria contra un Sevilla que s’havia avançat 2-0 i que ha acabat emprenyat amb l’àrbitre per l’expulsió de Medel i unes mans de Thiago en la jugada del 2-2. L’equip de Tito Vilanova ha combinat bons minuts de joc amb estones d’imprecisions però s’ha sabut sobreposar a l’adversitat del marcador per acabar guanyant.
La primera part ha tingut dues meitats ben diferenciades. El gol de Trochowski al minut 25 ha fet que el Barça perdés el control d’un partit que fins aleshores havia governat amb solvència però sense poder materialitzar les ocasions. Amb l’1-0 s’ha acabat la paciència dels blaugranes a l’hora de crear joc mentre que el Sevilla, que repetia el guió de fa dues setmanes quan va guanyar el Madrid, sabia com fer mal a l’esquena de Mascherano i Song.
El Sevilla ha estat a punt de donar la sorpresa
Els centrals escollits per Vilanova perdien totes les lluites amb Negredo i deixaven un espai que Rakitic i Navas aprofitaven per continuar les jugades ofensives dels locals. Així ha arribat el gol de Trochowski, que ha recollit un rebot i ha sorprès Valdés amb un xut creuat. El porter del Barça podria haver fet alguna cosa més per evitar que els andalusos s’avancessin.
Abans el Barcelona havia dominat el ritme de l’enfrontament. La pressió alta ha anat acompanyada de nombroses recuperacions a camp rival i els culers combinaven per intentar obrir la defensa del Sevilla. Pedro ho ha provat amb un xut alt i posteriorment Palop ha intervingut per refusar una rematada de Messi després d’una doble paret amb Xavi i Cesc.
A partir de l’1-0 el conjunt de Michel ha donat un pas endavant i ha començat a generar dubtes a un Barça que ni s’imposava ni aturava els atacs locals. Abans del descans, Negredo ha estat a punt d’ampliar l’avantatge amb un xut que ha sortit ajustat al pal.
Però a la represa el davanter del Sevilla no ha perdonat. En l’enèsim contraatac, aquest cop després d’una pèrdua de Busquets, Negredo s’ha plantat sol davant Valdés i ha marcat el 2-0 amb una gran definició per sobre el porter del Barça.

Apareix Cesc

Semblava que els primers punts de la lliga 2012-13 s’escaparien al Sánchez Pizjuán, però aleshores Cesc s’ha retrobat amb el gol. Vuit mesos després, el d’Arenys ha tornat a veure porteria amb la samarreta blaugrana, en el moment en què l’equip més ho necessitava. Fàbregas ha superat Palop gràcies a un fort xut amb l’esquerra des de la frontal (2-1, 53’).
El Barça s’ha retrobat amb l’essència del seu joc i els nervis han passat al bàndol sevillista i Palop s’ha lluït per enviar a córner una falta picada per Messi que es dirigia a l’escaire. A falta de vint minuts, Mateu Lahoz ha expulsat Medel per una acció amb Cesc on Fàbregas hi ha posat més pa que formatge.
Com en els últims partit, Tito Vilanova ha anat introduint canvis fins a passar al 3-4-3. Tello, Thiago i Villa han entrat per Alexis, Busquets i Dani Alves. Per altra banda, Michel ha reforçat el mig camp amb Kondogbia i l’aposta per mantenir el 2-1 com fos ha quedat clara amb el canvi de Luna –un lateral– per Negredo.
El Barça picava pedra i ha trobat la recompensa als minuts finals. Cesc ha tornat a marcar per col·locar l’empat al marcador al 89’ i Villa ha establert el 2-3 definitiu al temps afegit. Tant el d’Arenys com l’asturià s’han associat amb Messi per acabar superant Palop des de l’interior de l’àrea.
Tercera victòria consecutives que els blaugranes aconsegueixen gràcies a gols en els últims instants del partit. Un triomf valuosíssim abans de viatjar a Lisboa i, sobretot, a una setmana de rebre el Madrid al Camp Nou. L’equip de Mourinho arribarà a vuit punts dels culers si guanya demà contra el Deportivo.

Fitxa tècnica

• Sevilla FC: Palop; Cicinho, Botía, Spahic, F. Navarro; Medel, Maduro; J. Navas ,Rakitic (Kondogbia, 75’), Trochowski (Manu del Moral, 37’); Negredo (Luna, 80’).
  • FC Barcelona: Valdés; Dani Alves (David Villa, 78’), Mascherano, A. Song, J. Alba; Xavi, Sergio (Thiago, 75’), Fàbregas; Alexis (Tello, 70’), Messi i Pedro.
  • Gols: 1-0, Trochowski (25’); 2-0, Negredo (48’); 2-1, Fàbregas (53’); 2-2, Fàbregas (89’); 2-3, David Villa (90+3’).
  • Àrbitre: Mateu Lahoz (comitè valencià). Ha ensenyat targeta groga al local Rakitic (27’) i als visitants Sergio (70’), Pedro (73’). Ha expulsat el local Medel amb vermella directa (71’) i l’entrenador del Sevilla Michel (90’).