martes, 4 de septiembre de 2012

Adriano dóna els tres punts al Barça davant un meravellòs València

Tercera victòria del Barça en tres jornades de lliga contra un València que hauria pogut fer l’empat als últims minuts i que permet als culers situar-se líder en solitari. Els blaugranes han anat de més a menys i han tornat a acusar la falta de punteria, que ha mantingut amb vida els visitants.
El Barça ha s’ha retrobat amb ell mateix aquesta nit a la primera part. Després de dos partits sense control, els blaugranes han recuperat les llargues i pacients possessions i la pressió, però han continuat tenint problemes en la definició de cara a porteria.
Amb Tito Vilanova a la llotja i Jordi Roura a l’àrea tècnica, el Barça hauria pogut marxar al descans amb un avantatge més ampli, però ho ha fet amb un curt 1-0. Adriano, des del vèrtex dret de l’àrea, ha enviat un xut a l’escaire davant el qual Diego Alves no ha pogut fer res.
El porter del València s’havia lluït abans per aturar un cop de cap de Messi i també havia salvat un xut de Pedro després que el canari s’hagués desfet de Víctor Ruiz dins de l’àrea. Però Diego Alves no ha pogut fer res per evitar l’1-0 (22’) d’Adriano. Per part visitant, Soldado ha protagonitzat l’única ocasió de la primera meitat i a punt ha estat de marcar, però el seu xut ha sortit fora per molt poc.
Adriano, l'ídol
Tres minuts després del gol d’Adriano, el públic del Camp Nou es preparava per cantar el 2-0. L’assistència de Messi ha deixat Cesc sol davant Diego Alves, però Fàbregas ha creuat massa la pilota, que ha fregat el pal abans de sortir fora.
Ja a la segona part, el d’Arenys ha tornat a fallar una oportunitat claríssima. Una bona jugada individual d’Alexis ha acabat amb una passada enrere del xilè, però Cesc ha enviat la pilota als núvols amb tot de cara per fer el segon. Iniesta ha entrat per Fàbregas al minut 64.
Aquest ha estat el segon canvi del Barça, ja que al descans Jordi Alba havia substituït Dani Alves, que havia notat molèsties a la cama esquerra a la primera meitat. Adriano ha passat a la banda dreta, des d’on ha provat sort amb dos xuts, un que ha sortit fora i l’altre blocat per Diego Alves.
El València ha sortit decidit a buscar l’empat i, de fet, han aconseguit marcar, però l’àrbitre ha anul·lat el gol de Víctor Ruiz per fora de joc. L’equip de Pellegrino ha avançat la línia de pressió però no ha aconseguit concretar els contraatacs.
D’una recuperació de Song, que s’ha estrenat com a titular al Camp Nou, ha nascut una falta a la frontal de l’àrea que Messi ha estavellat a la barrera. El migcampista camerunès no s’ha complicat la vida en cap moment i ha col·laborat en la circulació de pilota amb fluïdes.
En els últims minuts, el València ha tingut dues ocasions per fer un gol que hauria significat l’empat definitiu, ja que als jugadors del Barça se’ls veia sense forces per reaccionar a un contratemps no desitjat. Víctor Ruiz ha rematat fora un córner picat per Tino Costa i Jonas ha intentat sorprendre Valdés amb una rematada exterior que ha anat a la part superior de la xarxa.

Fitxa tècnica

• FC Barcelona: Valdés; Dani Alves (Jordi Alba, 46’), Piqué, Mascherano, Adriano; Xavi, A. Song, Fàbregas; Pedro, Messi i Alexis (Sergio, 86’).
  • València CF: Diego Alves; Joao, Rami, Víctor Ruiz, Cissokho; Albelda (Gago, 76’), Tino Costa; Feghouli (Valdez, 80’), Jonas, Guardado (Jonathan Viera, 76’); Soldado.
  • Gols: 1-0, Adriano (22’).
  • Àrbitre: Pérez Lasa (comitè basc). Ha ensenyat targeta groga al local Piqué (12’) i als visitants Guardado (28’) i Rami (87’).
  • Incidències: 76.352 espectadors al Camp Nou.