sábado, 15 de septiembre de 2012

Victòria a Getafe amb un gran Thiago

Victòria a Getafe, lliga segura. Això és el que deuen haver pensat els futbolistes del Barça abans de començar a jugar, i el partit no ha tingut res a veure amb la visita de l’any passat al Coliseu Alfonso Pérez.
Tito Vilanova ha sorprès amb una alineació sense Messi. Feia un any just que l’argentí no descansava, i el Barça no l’ha trobat a faltar. L’escollit per jugar a la punta de l’atac ha estat Cesc, que ha completat una bona actuació i ha resultat decisiu en el primer gol. Les altres novetats a l’onze han estat Montoya i Thiago. El migcampista ha estat dels millors del matx i en cap moment ha semblat que fes gairebé quatre mesos que no jugava.
En els primers compassos del partit ja s’ha vist clar que el d’avui no seria el típic partit del Barça a Getafe. Els blaugranes trobaven espais amb facilitat i Tello hauria pogut marcar el 0-1 amb un xut amb l’interior que ha desviat Moyá.
El Barça, una pinya
Tots dos equips han reclamat dos penals durant els primers 45 minuts que Teixeira Vitienes ha ignorat. L’equip de Vilanova, que ha complert el segon partit de sanció, arribava a l’àrea amb facilitat i ha buscat el gol per totes les vies: amb xuts des de la frontal, centrades laterals i conduccions interiors, però no hi havia manera d’obrir la llauna.
Thiago és el que ha estat més a prop de fer-ho, quan al minut 25 s’ha desfet de dos defenses i ha rematat al travesser. Quan el Barça ja s’havia avançat el migcampista hispano-brasiler ha tornat a tenir una ocasió des de l’interior de l’àrea, però en aquest cas ha topat amb una mà esplèndida de Moyá.
La insistència culer ha tingut recompensa al minut 31. Adriano ha recollit una llarga conducció de Cesc per superar el porter del Getafe amb una rematada al primer toc. Segon gol consecutiu del lateral brasiler que cada dia rendeix més i millor.
Les ocasions locals han quedat reduïdes a dos centrades-xuts i un remat fluix de Pedro León al segon pal que Valdés ha blocat sense cap dificultat.
Tota la tranquil·litat de la primera meitat ha desaparegut a la segona. Tot i que el Getafe continuava sense crear perill, la sensació de control del Barça no era tan clara i la circulació de pilota era menys fluïda. A més, Puyol ha hagut d’abandonar el terreny de joc per una lesió al genoll al minut 55. Tot seguit, Messi ha entrat Thiago i Cesc ha baixat a la posició d’interior.
La primera acció del crac blaugrana ha estat provocar un penal claríssim que incomprensiblement Teixeira Vitienes no ha xiulat. En canvi, pocs minuts després sí que n’ha assenyalat un de Valera sobre Pedro tan clar com l’anterior. Messi, amb un xut fort pel mig, ha transformat el llançament tot i que Moyá ha arribat a tocar la pilota.
El 0-3, obra també de Messi, ha arribat després d’una llarga jugada del Barça que ha acabat amb centrada de Montoya i rematada de primeres del 10 culer des de la frontal de l’àrea petita.
El partit estava sentenciat a poc més de deu minuts perquè acabés, però aleshores la sort s’ha aliat amb el Getafe per maquillar el resultat. Sarabia, en la primera pilota que tocava, ha vist com un xut seu rebotava primer en el peu d’Adriano i després en el cap de Mascherano abans d’introduir-se a la porteria de Valdés.
El marcador encara s’ha mogut un cop més. Just quan el quart àrbitre ensenyava el temps afegit, Cesc ha fet una passada a l’espai per a Villa. El Guaje ha controlat amb el pit, s’ha col·locat la pilota i ha superat Moyá. Un bon gol per arrodonir la victòria del Barça a Getafe.