miércoles, 19 de septiembre de 2012

Messi guanya a l'Spartak d'Emery

El Barça ha tingut un inici de Champions complicat. Un Spartak molt organitzat en defensa ha capgirat el gol inicial de Tello –el millor del partit– i al final ha hagut d’aparèixer Messi per donar els tres punts als blaugranes tot i fer un enfrontament gris.
Durant els 90 minuts el Barça s’ha trobat amb moltes més adversitats de les que tenia previstes. A part de la poblada i tancada defensa de l’Spartak, el primer contratemps ha arribat al minut 10 en forma de lesió. Gerard Piqué ha marxat coix i en el seu lloc ha entrat Song.
Després d’uns instants inicials on els russos han trepitjat terreny blaugrana, l’equip de Tito Vilanova s’ha convertit en l’amo del partit. Amb tots els futbolistes rivals en l’últim quart de camp, Xavi movia la pilota de banda a banda, Cesc buscava la profunditat i Messi s’ofuscava amb jugades impossibles.
Leo Messi ha tornat a salvar al Barça
El Barça ha creat més perill en contraatacs després de recuperacions de pilota que quan el conjunt d’Emery estava organitzat davant l’àrea de Dykan. A partir de combinar i moure la defensa de dreta a esquerra i d’esquerra a dreta ha arribat el primer gol.
Xavi ha accelerat la circulació després d’un passada d’Alves per trobar Tello al costat esquerre. L’extrem sabadellenc, lluny de buscar la jugada típica a l’espai, ha driblat el defensa cap endins i des de la frontal ha connectat un gran xut al pal llarg per inaugurar el marcador (1-0, min 14).
El gol no ha canviat el guió del partit. L’Spartak continuava sense sortir de la cova i el Barça, amb avantatge, ha tingut la tranquil·litat necessària per intentar buscar el segon. D’ocasions, però, n’hi ha hagut ben poques. La més clara, un xut de Messi que ha sortit fregant el pal.
Semblava més a prop el segon gol culer que l’empat, però aleshores ha arribat la segona mala notícia de la nit. En una de les poques ocasions en què l’equip d’Emery ha travessat la línia de mig camp, Song no ha encertat en refusar una centrada d’Emenike i Alves, que intentava evitar la rematada d’Ari, s’ha marcat en pròpia porteria (1-1, min 28).
Tota la feina feta durant la mitja hora anterior quedava en un no res i tocava tornar a començar. Abans d’arribar al descans Busquets ha enviat una rematada fora a la sortida d’un córner i Cesc ha vist com Dykan enviava a córner un cop de cap amb molta intenció.
A la segona meitat no hi ha hagut ni fluïdesa ni clarividència. La primera oportunitat ha arribat al minut 57 i l’aturada del porter de l’Spartak a la rematada de Messi ha estat un mal presagi per als culers.
Els russos han organitzat un ràpid contraatac davant la desorganitzada defensa del Barça i Romulo l’ha culminat amb un xut creuat que ha significat l’1-2 (58’). Tito Vilanova ha reaccionat fent entrar Alexis per Alves. Defensa de tres amb Mascherano, Song i Adriano, rombe al mig camp i el xilè de davanter per estirar l’equip.
Però el Barcelona no trobava els espais. Els jugadors necessitaven molts tocs per combinar i la circulació era molt lenta. Fins que ha aparegut Tello. L’extrem a desequilibrat, ha penetrat dins l’àrea i ha assistit Messi, fins aleshores desaparegut en la zona de finalització, perquè marqués el 2-2 (72’).
L’argentí no n’ha tingut prou amb un gol i set minut després d’empatar el partit ha marcat el tercer del Barça. Entremig de les torres russes ha aconseguit rematar una precisa centrada d’Alexis (3-2, min 79).
Entremig de càntics “d’independència” s’han consumit els minuts finals del partit. La victòria combinada amb l’empat entre el Celtic i el Benfica col·loca el Barça líder del grup en solitari ja a la primera jornada.

Fitxa tècnica

• FC Barcelona: Valdés; Dani Alves (Alexis, 62’), Piqué (A. Song, 11’), Mascherano, Adriano; Xavi, Sergio, Fàbregas; Pedro, Messi i Tello (David Villa, 73’).
  • Spartak de Moscú: Dykan; K. Kombarov (Makeev, 46’), Insaurralde, Suchy, Rafael Carioca; McGeady, D. Kombarov, Kallstrom (Jurado, 78’), Romulo, Ari (Dzyuba, 83’); Emenike.
  • Gols: 1-0, Tello (14’); 1-1, Dani Alves (28’); 1-2, Romulo (58’); 2-2, Messi (72’); 3-2. Messi (80’).
  • Àrbitre: Mirload Mazic (SRB). Ha ensenyat targeta groga al local A. Song (33’) i als visitants K. Kombarov (31’), Kallstrom (41’), Emenike (43’), Romulo (74’) i Suchy (76’).
  • Incidències: 73.580 espectadors al Camp Nou.