domingo, 23 de septiembre de 2012

Un gran gol de Xavi, salva al Barça

Un Barça adormit, espès i sense tensió no s’ha connectat al partit fins als minuts finals de la primera part i ha estat a punt de veure com el Granada donava la sorpresa de la jornada al Camp Nou. Anquela ha proposat una pressió alta i un replegament defensiu molt ordenat que, juntament amb un Toño inspiradíssim, han permès als andalusos plantar cara als blaugranes.
Els de Tito Vilanova, que ha tornat a apostar per Song enlloc de Bartra, han mogut la pilota a un ritme molt lent i, com a conseqüència, han estat incapaços de crear ocasions de gol durant bona part de la primera part. El primer xut entre els tres pals ha arribat al minut 22. Cesc i Messi s’han associat i Fàbregas ha finalitzat la jugada amb una canonada des de la frontal que Toño ha aturat en dos temps.
Xavi ha marcat el gol de la tranquilitat
Abans de l’oportunitat del d’Arenys Floro Flores ja havia posat a prova Valdés amb un xut ras després d’un mal refús de Song. El Granada n’ha tingut dues més durant la primera meitat, una rematada desviada de Mikel Rico i un contracop culminat per Siqueira que el porter del Barça ha rebutjat a córner.
Entremig d’intents dels jugadors culers esvaïts per cames i peus dels defenses granadins, Messi s’emprenyava amb ell mateix i els companys –la discussió més forta ha estat amb Villa, que ha tornat a ser titular– per jugades mal acabades.
En els darrers instants del primer temps els blaugranes han despertat i la dinàmica s’ha mantingut a la represa. Toño ha intervingut per blocar una rematada de primeres de Villa i un cop de cap forçat de Song.
L’entrada de Xavi i Pedro ha servit que el Barça posés una marxa més. Messi l’ha tingut al minut 65 després d’una gran assistència de Dani Alves, però de nou ha aparegut el porter del Granada amb una mà providencial per als interessos del seu equip.
El setge blaugrana a l’àrea visitant estava muntat i només faltava trobar el forat per travessar la muralla. Tito Vilanova encara ha posat més pólvora a l’atac culer. Tello ha substituït Adriano, que ha marxat amb molèsties, i el Barça ha passat a jugar amb defensa de tres per segon partit consecutiu.
Cesc i Xavi han tornat a topar amb Toño quan ho tenien tot de cara per marcar però un altre cop Toño ha esvaït les opcions culers. Al contracop, el Granada ha estat a punt de deixar glaçat tot el Camp Nou, però Orellana ha fallat un un contra un amb Valdés.
I a quatre minuts per al final, ha arribat la llum. Xavi ha recollit un refús a la frontal de l’àrea, s’ha col·locat la pilota i l’ha engaltat amb la dreta. L’esfèrica ha volat cap a la porteria de Toño i ha tocat al travesser abans d’entrar.
Amb el gol el Granada ha quedat KO i el Barça hauria pogut fer el segon, però ni Pedro ni Messi han encertat entre els tres pals. Finalment, el 2-0 ha pujat al marcador gràcies a un mal rebuig de Borja Gómez quan intentava desviar una centrada de Messi.