miércoles, 27 de febrero de 2013

ENSOPAGADA

Mal partit del Barça, que s’ha vist superat per a un Real Madrid més eficaç, intens i ordenat. L’equip blaugrana ha començat molt ficat en el partit amb dos intents consecutius d’Iniesta i Messi en dos minuts, però el que semblava que seria un assetjament a la porteria de Diego López, s’ha quedat en res. El Barça ha mogut la pilota horitzontalment com en els últims partits però li ha faltat profunditat per tal d’arribar amb opcions clares a la porteria.
Un Barça previsible s'ha vist superat per el Madrid  // (FCB)
El Barça més previsible s'ha vist superat per un rival que ha jugat fenomenal
I el Madrid ha fet el seu joc, el del contraatac, al que sap jugar i que executa de manera elèctrica i eficaç. En una d’aquestes, al minut 13, Cristiano Ronaldo ha guanyat el duel amb Piqué, que li ha fet un clar penal. El mateix portuguès ha materialitzat la pena màxima en el 0-1. A partir d’aquí, el Madrid ha esperat ordenat el Barça, que no ha sabut trobar manera d’inquietar la porteria rival. Només en la primera part podem destacar un penal no xiulat a Pedro de Xabi Alonso al minut 34 i un llançament de falta de Messi al 41, que ha passat ajustat al pal.
La segona part ha continuat amb el mateix guió: el Madrid ordenat a darrere, esperant fer mal al Barça al contraatac, i un Barça sense idees i molt previsible. Abans de la sentència del Madrid, s’ha de destacar als 51 minuts una doble ocasió amb xut final de Busquets que ha desviat Diego López, i just abans del segon gol blanc, una ocasió per a Iniesta. I als 57 minuts, gerra d’aigua freda amb el segon gol de Cristiano Ronaldo, després d’una gran jugada de Di María, que ha refusat bé Pinto. Altra vegada al contraatac i en velocitat. Més tard, al 67’, Varane a la sortida d’un córner ha sentenciat definitivament el partit amb el 0-3. El Barça només ha pogut escurçar distàncies al final del partit (88’) amb un gol de Jordi Alba.
Poca reacció des de la banqueta; primer en el plantejament, ja que s’ha repetit l’onze titular que va perdre a Milà i que no va crear gairebé ocasions, i després en el transcurs del partit, en què el primer canvi ha arribat després que el Madrid marqués el 0-2. Tocarà aixecar-se, i per això alguna cosa haurà de canviar per tal de modificar el guió. La primera oportunitat, dissabte a les 16.00 hores al Bernabéu.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Puyol, Alba, Sergio Busquets, Xavi(Thiago,73), Iniesta, Cesc (Villa, 59’), Pedro (Tello,71) i Messi
Real Madrid: Diego López, Arbeloa, S.Ramos, Varane, Coentrao, X.Alonso(Essien,83), Khedira, Di María, Ozil(Pepe,78), C.Ronaldo, Higuaín (Callejón,70)
Àrbitre: Undiano Mallenco ( comité navarrès ) Targetes grogues a Piqué(13),Puyol(40) i Arbeloa(37)
Gols: 0-1 C.Ronaldo (13’)(p), 0-2 C.Ronaldo (57’), 0-3Varane (68’),1-3 Jordi Alba (88’)