domingo, 10 de febrero de 2013

La Copa busca Rey


Barcelona Regal i València Basket disputen aquest diumenge una final inèdita en la 77 edició de la Copa del Rei de bàsquet que viurà el partit pel títol al Buesa Arena de Vitòria. [FC Barcelona Regal - València Basket en directe a les 19:00 ]

Serà una final inèdita i mai vista al llarg de totes les edicions del torneig coper en coincidir en l'últim i definitiu partit l'equip català i el valencià.

El Barcelona Regal pot igualar el Reial Madrid en el global de títols perquè, en cas de victòria, aconseguiria el 23è  que porta l'equip madrileny-, a les 32 finals que ha jugat.
En el cas de València Basket serà la seva quarta final copera després de les jugades dels anys 1998, 2000 i 2006, en què només ha aconseguit aixecar el trofeu a la primera, a Valladolid.

Es dóna la circumstància que la penúltima final copera dels 'taronja' la van aconseguir disputar al Buesa Arena de Vitòria fa tretze anys.

L'equip català ha clavat un cop d'autoritat en un tortuós i complicat camí que l'ha obligat a deixar pel camí al Reial Madrid en quarts de final i Caja Laboral en les semifinals per plantar-se a la seva quarta final consecutiva del torneig.

Des de l'any 2010, en l'edició de Bilbao, el Barcelona és un dels actors que sempre ha arribat al partit en què es posa el títol en joc i aspira a revalidar al Buesa Arena el entorxat aconseguit a Madrid 2011.

Els catalans van arribar al sorteig coper apurant el  seu bitllet aconseguit en la setena posició després de concloure la primera volta de la fase regular i de nou, i com va passar a Màlaga 2007, el Barcelona Regal aspira a emportar-se el títol arribant com a setè classificat per acabar aixecant el trofeu.

El Barcelona Regal ha recuperat de nou la millor versió de Joan Carles Navarro, amb 20 punts en la semifinal, i amb l'escorta com abanderat de l'equip ha trobat una gran ajuda en el nivell que ara tenen homes com Mickeal, Ante Tomic i Marcelinho Huertas .

Pel quadro valencià la final arriba en un moment en què els de Perasovic han aconseguit recuperar tots els efectius després de diverses lesions i espera plantar cara al Barcelona Regal amb el bon moment que travessen Vitor Faverani, Justin Doellman i Rafa Martínez. Els 'taronja' han tingut un transitar més amable en el torneig ja que han hagut de superar Uxue Bilbao Basket a la primera cruïlla ja Herbalife Gran Canària en semifinals.

Aquesta temporada València Basket i Barcelona Regal es van creuar en la novena jornada de Lliga amb un resultat de 81-78 favorable a l'equip de Velimir Perasovic.

En cas de triomf català seria el quart vencedor diferent en les Copes del Rei organitzades a Vitòria al llarg de la història, ja que en les tres anteriors Estudiants, Baskonia i Joventut es van portar el títol de la capital alabesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario