sábado, 2 de febrero de 2013

La Nova Creu alta remunta un 0-2 al Barça "B"


El derbi de qualitat que s’esperava a la Nova Creu Alta no ha decepcionat a l’espectador. Almenys al neutral, que ha gaudit d’un magnífic partit de futbol ple d’intensitat, ritme elevadíssim, bon joc i detalls de qualitat a banda i banda. Més contents marxen els afeccionats arlequinats, que han vist com el Sabadell es refeia d’un 0-2 advers per remuntar en una molt bona segona meitat. Decepcionats, en canvi, estaran els seguidors culers, que s’han de lamentar de com el Barça B, tot i signar una notabilíssima primera part i situar-se amb clar avantatge al marcador, s’ha anat fonent davant l’empenta arlequinada fins sortir de buit de la Nova Creu Alta.
Els primers compassos del derbi català han estat tenyits de blaugrana. El Barça B ha encès el partit a ritme vertiginós, combinant ràpid i bolcant el joc al terreny de joc local. Tant és així que, quan encara hi havia gent entrant a l’estadi, el filial culer ja s’ha avançat al marcador en un llançament de falta des de tres quarts picat per Luis Alberto que Rafinha ha rematat de cap absolutament sol des de la cal de l’àrea petita a gol davant la passivitat dels jugadors arlequinats (8’).
La diana ha fet canviar el signe del partit i es que Barça B, que havia arrancat disposat  dominar sense escrúpols, s’ha vist obligat a fer un pas enrere enfront un Sabadell que amb el pas dels minuts s’ha anat activant, menjant-li terreny i possessió al rival barceloní. Així, empès per un intens vent favorable, el conjunt arlequinat ha començat a rondar pels volts de l’àrea blaugrana quan tenia la pilota i a pressionar molt amunt quan la perdia. Dues centrades perilloses d’Òscar Ramírez, un tir ras des de la frontal de Lanza i tres serveis de córners molt tancats han estat les primeres temptatives vallesanes abans d’una de les oportunitats més clares en una jugada còmica en un rebuig de Masip rebotat en Lanza (37’). Una acció que ha precedit immediatament un rapidíssim contraatacat de Deulofeu en què el de Riudarenes, després de deixar tothom enrere, ha disparat un míssil contra el pal.
L’intercanvi de cops entre Sabadell i Barça B estava deixant una primera meitat intensa i bonica que s’ha culminat amb gols a banda i banda als instants finals per arrodonir-ho. Així, al 44’ el Barça B semblava sentenciar amb el 0-2 després d’una diagonal de Deulofeu en què el ‘7’ blaugrana ha atret tota l’atenció de la saga arlequinada per cedir a Lobato, qui després de retallar ha disparat un tir que s’ha enverinat fins al fons de la xarxa. Un cop que el Sabadell no ha hagut ni de digerir perquè en la següent jugada, Juanjo Ciércoles ha enviat una passada mil·limetrada per l’internada d’Antonio Hidalgo perquè el capità arlequinat engaltés un xut creuat des de dins l’àrea fora de l’abast de Masip (45’) abans de baixar el teló al primer acte.

De diàleg a monòleg

El pas per vestidors no ha frenat dels altes revolucions del matx. Sí que hi ha hagut un canvi, però, en el curs del joc. El que fins el moment era un diàleg de bon futbol ha agafat tons de monòleg en favor del Sabadell. El conjunt arlequinat s’ha anat fent més i més gran a mesura que el Barça B reculava davant les embranzides vallesanes. Eneko, en un cop de cap que ha atrapat Masip i Grimaldo a punt de fer-se un gol en pròpia porta si no hagués estat pel travesser, han estat els primers avisos locals abans que Uli Dávila encengués totes les llums d’alerta blaugranes després de regirar-se dins l’àrea i disparar a la creueta (70’).
L’empenta del Sabadell, però, era molt elevada i ha acabat rebent el seu premi un minut després en una jugada pel perfil esquerre de l’atac en què Eneko ha habilitat per l’arribada des del lateral de Toño, qui ha guanyat la banda per enviar un centre al segon pal on Lanza l’ha enganxat  de primeres per afusellar el marc blaugrana.
Però l’impuls arlequinat no s’ha aturat aquí i davant un filial blaugrana totalment superat, la festa a la Nova Creu Alta ha explotat definitivament al 78’ amb el 3-2 en un servei de cantonada llençat per Lanza que Luis Alberto s’ha marcat en pròpia porteria donant la volta al marcador.
Des de llavors fins el xiulet final, atac-i-gol d’un Barça B bolcat però sense ocasions per fer l’empat, defensa del resultat d’un Sabadell molt intens i patiment i gresca a les graderies d’un estadi creualtenc que al final ha pogut gaudir del triomf del seu equip després de donar-li la volta a un 0-2 del filial blaugrana en un molt bon partit de futbol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario