miércoles, 30 de enero de 2013

El Camp Nou decidirà

Cesc, dels millors del partit
El Barça s’emporta un bon resultat del Bernabéu tot i que marxa amb un regust a derrota. L’equip ha tingut opcions de guanyar, però ha vist com els blancs treien un empat en els últims minuts. Davant d’un Madrid amb moltes baixes, els blaugranes han patit en l’inici del matx, però en la represa han recuperat el seu millor futbol. Ara serà el Camp Nou el que haurà de dictar sentència i decidir el finalista de la Copa del Rei.
Com ja acostuma a ser habitual en els clàssics, el Madrid ha sortit molt endollat portant perill a la porteria de Pinto. El Barça trobava moltes dificultats per jugar el seu joc i perdia un nombre gens habitual de pilotes en zona de perill. Els blancs tenien ocasions i forçaven un partit d’anada i tornada gens beneficiós pels de Jordi Roure.
Tot i això, han estat els blaugranes qui han trobat les dues millors ocasions. Xavi, en un xut de falta, ha enviat la pilota al travesser i minuts després, el mateix Xavi ha aprofitat una passada de Cesc que ja havia driblat Diego López -que avui debutava deixant Adán a la banqueta- però el seu xut amb el porter descol·locat l’ha aturat Varane des de la mateixa línia de gol. També el Madrid, però, ha tingut opcions per avançar-se, la més clara una rematada de Benzema des de dins l’àrea que ha marxat lleugerament desviat.
Al segon temps, el joc ha canviat per complet. El Barça tornava a ser el Barça i el Madrid no aconseguia arribar amb perill. Només començar, Cesc ja ha avançat els blaugranes aprofitant una passada en profunditat de Messi que l’ha deixat sol davant Diego López. El Madrid ha portat perill en algun córner però eren els de Roura els que tenien més a prop el gol. Pedro ha tingut mitja eliminatòria a les seves botes a falta de 20 minuts després d’un ràpid contraatac i un esprint de més de 50 que l’ha deixat sol davant el porter, però el seu xut ha sortit massa creuat.
Tot i això, han estat els blancs els que han trobat porta. Una centrada d’Özil ha trobat el cap de Varane que ha saltat més que ningú per fer l’empat. El partit s’ha mantingut viu fins l’últim moment amb un Madrid que posava la por al cos cada vegada que s’acostava a l’àrea i un Barça que hauria pogut trobar la victòria a peus d’Alba que s’ha trobat amb una gran mà de Diego López.

El podi dels millors

1. Varane: Ha estat un autèntic malson per la davantera blaugrana. Seguríssim en defensa ha estat clau per evitar una victòria clara del Barça i per cobrir els errors de Carvalho. El gol ha estat la cirereta d’un partit perfecte.
2. Iniesta: Ha repartit joc com mai buscant els espais en un partit en que eren difícils de trobar.
3. Cesc: Tot i alguns errors puntuals, el d’Arenys ha estat molt actiu ha creat perill i ha marcat l’únic gol culé.

Fitxa tècnica

Real Madrid: Diego López, Arbeloa, Varane, Carvalho, Essien, Khedira, Xabi Alonso, Callejón (Modric, 57′), Özil, Ronaldo i Benzema (Higuaín, 63′)
FC Barcelona: Pinto, Alba, Piqué, Puyol, Alves, Busquets, Cesc (Thiago, 84′), Xavi, Iniesta, Pedro (Alexis, 75′) i Messi
Àrbitre: Clos Gómez. Ha amonestat amb targeta groga als locals Carvalho, Callejón i Xabi Alonso i als visitants Piqué, Alves i Puyol.
Gols: 0-1 Cesc, 49′; 1-1 Varane, 81′

No hay comentarios:

Publicar un comentario