domingo, 13 de enero de 2013

ESP 1-0 CEL


L’Espanyol d’Aguirre s’ha tret un pes de sobre. Els blanc-i-blaus, lluny de fer grans filigranes en atac, s’han tornat a mostrar intractables en l’apartat defensiu i ni Deportivo ni Celta, els dos últims rivals a Cornellà, han aconseguit perforar la porteria defensada per un segur Kiko Casilla.
Sergio García ha marcat l'únic gol de la tarda // ARTUR TURA
Sergio García, immens
A la punta d’atac, Sergio García ha tornat a demostrat que no hi ha jugador que tingui més gol a la plantilla que ell. Aguirre, l’entrenador que l’ha col·locat en aquesta posició, suma 11 dels 15 punts possibles que permeten als periquitos sortir de la zona de descens. I a l’afició, respirar.

Sergio García, brillant a la punta d’atac

Recuperació i perill. L’Espanyol, ben plantat al darrere a la primera part, ha posat en pràctica aquests dos conceptes per fer mal al Celta de Paco Herrera. Ben aviat, al primer minut, Verdú ha pispat l’esfèrica als centrals gallecs i ha donat una pilota que a punt ha estat de rematar Stuani. Era un símptoma precoç del que volia Javier Aguirre, qui no s’equivocava.
A l’equador de la primera meitat, Javi López ha robat la pilota a Roberto Lago i ha vist Stuani, que corria per davant. L’uruguaià, que s’ha entregat de tot cor a la banda dreta des de l’inici, ha fet la centrada perquè l’home gol de l’Espanyol, Sergio García, només l’hagués d’empènyer. El partit, un més, del davanter de Bon Pastor ha tornat a evidenciar qui ha de jugar a la posició de davanter centre. Durant divuit jornades, l’Espanyol encara no havia robat cap pilota a camp contrari que hagués acabat en gol.
A l’altra costat, l’únic jugador que ha posat la por al cos a Cornellà a la primera meitat ha estat l’estrella dels gallecs, Iago Aspas, amb una rematada de cap i una gran jugada individual. La consigna, des del principi, era frenar-lo.

Sense sentència, però amb defensa

El problema d’esperar l’oportunitat de sortir el contraatac és que, a mesura que passen els minuts, cada cop ets més a prop de penjar-te del teu travesser. El Celta, a la segona part, ha construït millor el joc amb l’esfèrica i ha arribat amb més facilitat a la porteria defensada per Kiko Casilla, esplèndid en les jugades aèries.
En el tram final, els gallecs ho han intentat, però amb poques idees. De fet, hauria d’haver estat l’Espanyol qui hagués posat la sentència en el marcador. Stuani ha tingut dues rematades de cap i Cristian Alfonso, que ha sortit a la represa, ha fallat tot sol davant Javi Varas.
L’Espanyol acaba amb 18 punts una primera volta amb un munt de maldecaps i iguala el rival d’avui, el Celta de Vigo, a la taula de Primera Divisió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario