domingo, 13 de enero de 2013

VAD 3-1 MLL

Patrick Ebert es va disfressar de Messi o Cristiano Ronaldo i va tornar la victòria el Valladolid (3-1) després de quatre jornades, davant un Mallorca que va merèixer més però que no va poder aturar la dreta del futbolista alemany.
El seu retorn a l'equip va deixar notar una de les claus d'un Valladolid que després del resultat d'aquest diumenge tanca una primera volta notable. Tot el perill dels de Djukic va girar al voltant d'aquest jugador, rebotat del descendit Hertha Berlin. i convertit en revelació de la Lliga, més després del d'avui.
Es va iniciar el Valladolid millor, recuperant el seu estil. Aouate va repel · lir diverses, entre elles una vaselina a centre-xut del propi Ebert. Al minut 21 va deixar anar la seva dreta per enviar la pilota a l'escaire d'Aouate. Els de Djukic l'havien merescut, tancant el Mallorca durant diversos minuts a l'àrea, enllaçant ocasions.
A partir d'aquí, el Mallorca va decidir sortir abans que fos tard. Enmig del seu despertar i en el que semblava un descans del seu rival, Víctor-que va deixar a Hemed al banc-va culminar de cap una bona acció d'equip. Els de Caparrós s'ho van creure i el Valladolid va allargar la seva desaparició.
A la segona part, els vermellencs van acréixer el seu domini del partit, amb ocasions i sempre portats per un Giovani Dos Santos que creix i s'acosta al nivell que s'esperava d'ell a l'illa. Es va fer tan amo de l'atac del seu equip que es va sobrepassar en intentar-ho, buscant el gol de falta directa en serveis laterals i en córners.
Ebert apareixia intermitent buscant xuts llunyans que sempre van inquietar a Aouate. Omar, Óscar i Larsson-que va decebre en la seva estrena com a davanter centre-no la veien i la trobada s'encaminava a l'empat, ja que el Mallorca no aprofitava les seves arribades.
A tres del final, va decidir. Va temperar una pilota per sobre de la defensa mallorquinista i Óscar, estirant la bota, la va enviar a la cantonada d'Aouate. Gran passada i bona definició. El Valladolid, sense merèixer-ho, havia trobat el camí. I ho acabaria tancant el que va marcar aquest sender, Ebert, aprofitant el desmelene del seu oponent i plantant amb avantatge a la porteria rival. Va asseure a Bigas, va retallar a Aoaute i va marcar a plaer, completant una acció sublim i un partit enorme.