jueves, 3 de enero de 2013

Molta festa i poc futbol per despedir Johan Cruyff


Al partit anual de Catalunya li han faltat molts dels ingredients del que l’acostumen a convertir en una festa. El primer problema ha estat el trànsit. Les llargues cues per arribar a l’estadi han provocat que el partit comencés amb la graderia mig buida. I ja sobre la gespa, la manca d’ocasions, juntament amb el fred, han anat minvant les ganes d’animar d’uns seguidors que a poc a poc han anat ocupant els seus seients.
La sorpresa de l’onze ha estat la presència de Sergio González, ja retirat, que ha entrat avui mateix a la convocatòria per rebre un reconeixement com el jugador que més partits ha jugat amb la Selecció. I l’homenatge ha estat el somiat. Al minut 2, penal provocat i transformat pel mateix Sergio, que ha rebut l’ovació més gran del partit quan ha deixat el seu lloc a Álvaro.
Al minut 17 i 14 segons no han faltat els crits d’independència, acompanyats per una estelada gegant en un dels gols i una pancarta amb el lema “Catalonia, next state of Europe”. Els càntics habituals dels partits de la Selecció han estat la banda sonora d’un partit elèctric, amb anades i tornades constants.
Sergio González s'ha acomiadat amb un gol // DAVID GRAU
S.Gonzàlez s'ha acomiadat amb un gol
Bojan ha estat el davanter més actiu, amb desmarcades constants que afavorien el talent en la passada de Xavi i Verdú. El migcampista de l’Espanyol s’ha fet un fart d’inventar, però les seves accions no han trobat finalitzador.
Els jugadors de Nigèria feien valer la major condició física per frenar els atacs catalans, però el perill a la porteria de Kiko Casilla ha quedat reduït ha centrades altes que el porter ha atrapat sense dificultats.
A la mitja part, a part d’una exhibició de castellers, hi ha hagut el tradicional carrusel de canvis a les files catalanes. I els jugadors, encara freds, han vist com Nigèria aprofitava un contraatac per fer l’empat a un tot just començar el segon temps.
Jonathan Soriano i Tejera han tingut ocasions per tornar a avançar Catalunya. La més clara, la del davanter del Red Bull Salzburg, que ha rematat per sobre del travesser des de l‘interior de l’àrea. Tampoc ha afinat la punteria Tello en l’última oportunitat del partit, que ha finalitzat amb l’empat a un.

Fitxa tècnica

Catalunya: Casilla; Bartra, Puyol, Piqué, Capdevila; Xavi, V. Sánchez, Verdú; Sergio, S. García i Bojan.
També han jugat Álvaro, Montoya, Codina, Amat, Jordi Alba, Busquets, Tejera, S. Roberto, Tello, Jontahan Soriano i Piti.
Nigèria: Chigozie; Godfrey, Francis, Ogude, Solomon; Brown, Azubuike, Bright, Sunday; Ogenyi i Ejike.
Gols: 1-0, Sergio, de penal (2’); Bright (49’).
Àrbitre: Estrada Fernández (CAT).
Incidències: 27.234 espectadors a Cornellà – el Prat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario