lunes, 14 de enero de 2013

Rècord històric

Divuit victòries i un empat. Aquests han estat els registres del Barça en la primera volta de la Lliga 2012-13. Unes xifres immaculades, pràcticament insuperables que els blaugranes han rubricat aquesta nit amb un triomf incontestable a la Rosaleda en un partit molt complet de tots els jugadors en general i, en particular, del quatre vegades Pilota d’Or.
Quan Leo Messi és sobre la gespa i no juga amb el teu equip, mai et pots confiar. A vegades sembla que no hi és, però sempre acaba apareixent en el moment més inesperat. La passada enrere de Camacho al porter no havia de suposar cap perill per al Màlaga. Però Messi, més llest que ningú, s’ha anticipat i li ha posat un toc de geni per deixar Caballero a terra abans de marcar a porteria buida.
Thiago ha tancat la victòria culer // FCB
Grans minuts de Thiago
El Zamora d’aquesta temporada li havia guanyat la primera acció del partit, però aquesta vegada no ha pogut fer res davant la qualitat de l’argentí.
El gol de Messi ha aclarit les idees d’un Barça que fins aleshores havia dominat sense tenir profunditat. El Màlaga no s’ha tancat a la seva àrea, però era capaç de replegar-se amb rapidesa quan els blaugranes passaven del mig camp.
En defensa, poca feina per als centrals i Valdés, que amb prou feines ha intervingut en tot el partit. Els locals han reclamat un penal per mans de Piqué en una acció on la pilota ha impactat al maluc del defensa.
Als minuts inicials de la segona meitat els jugadors de Tito –que ha dirigit la victòria des de la banqueta– han ofert la millor versió. La pilota volava per la gespa de la Rosaleda. Entre detalls brillants d’Iniesta i una ruleta de Busquets ha tornat a aparèixer la connexió Messi-Cesc.
A Fàbregas li havia fallat la punteria a la primera part, però aquest cop no ha desaprofitat la magistral passada a l’espai de Leo per superar Caballero. Un cop massa fort per a un Màlaga que ja no s’ha recuperat.
Al festival de combinacions s’hi ha afegit la màgia de Thiago. Ha entrat per Cesc i, com el d’Arenys, també ha trobat en Messi el soci perfecte per associar-se abans de fer el 0 a 3. Fins avui, cap equip havia estat capaç de fer tres gols als malaguenys aquesta temporada.
Buonannotte, amb un gran llançament de falta, ha estat l’únic capaç de trencar la defensa blaugrana i superar Valdés. Alexis ha tingut el quart a les seves botes però, un cop més, no ha encertat entre els tres pals.
El Barça ha tancat la millor primera volta de la història (55 punts de 57 possibles) amb una victòria contundent al camp del quart classificat. Dimecres tots dos equips es tornaran a trobar, al Camp Nou, en l’anada dels quarts de la Copa.

Fitxa tècnica

• Màlaga CF: Caballero; S. Sánchez, Demichelis, Weligton, Monreal; Camacho, Toulalan (Iturra, 68’); Joaquín (Portillo, 82’), Isco, Eliseu (Buonannotte, 60’); Santa Cruz.
  • FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Xavi, Busquets, Cesc (Thiago, 72’); Pedro (Alexis, 77’), Messi i Iniesta.
  • Gols: 0-1, Messi (27’); 0-2, Cesc (49’); 0-3, Thiago (82’); 1-3, Buonannotte (88’).
  • Àrbitre: Delgado Ferreiro (comitè basc). Ha ensenyat targeta groga al local Camacho (53’) i als visitants Cesc (63’), Busquets (68’)