lunes, 28 de enero de 2013

4 gols de Messi pensant en el Madrid

El Barça rebia aquesta nit l’Osasuna amb l’objectiu de deixar enrere la última – i única – derrota a la lliga contra la Real Sociedad i tornar a recuperar l’excel·lent dinàmica de victòries. Un dels al·licients del matx, la reacció del Camp Nou davant la decisió de Víctor Valdés, s’ha resolt ben aviat: l’afició no ha dubtat en ovacionar el porter blaugrana a la primera pilota que ha rebut. Amb la novetat de Villa en un onze inicial marcat pel clàssic, els blaugrana han començat molt concentrats i les ocasions no han trigat en arribar: primer Thiago amb intervenció estel·lar d’Andrés Fernández inclosa, després Pedro en fora de joc i la tercera, de Messi, que no ha perdonat. Al minut 10, una gran assistència de Xavi permetia a l’argentí plantar-se dins l’àrea, driblar al porter i finalitzar a porteria buida (1-0, min 10).
Messi, amb 4 gols, ja suma 33 a la lliga // FCB
Si Cristiano en marca 3, jo en marcaré 4
En els següents minuts, l’ambient fred del camp ha contagiat els jugadors. S’estava veient un partit dominat i controlat pels locals però sense gaire ritme. L’Osasuna, però, ha estat l’encarregat de canviar completament la dinàmica del matx: Loé empatava el duel després d’una gran jugada individual de Marc Bertrán i, a la següent acció, d’Arribas tocava la pilota amb la mà dins de l’àrea. Segona groga, penal i Messi no tampoc no perdonava (2-1, min 27). Amb el Barça un altre cop per davant a l’electrònic, els culers s’han tornat a fer amos i senyors del duel. Tot i el ritme pausat del joc blaugrana, els locals assetjaven constantment la porteria rival i, al minut 39, Pedro – això sí, en fora de joc – rematava una gran jugada entre el millor Alves de la temporada i Xavi. El tercer dels culers, que marxaven així a la mitja part (3-1).

Messi mana

A la represa, el Barça ha seguit oferint el seu joc més característic: tocar i tocar, possessió, desgastar al rival i esperar el forat. La pressió local asfixiava l’Osasuna frenant qualsevol intent de remuntada rival. Els blaugrana eren clars dominadors del matx però, qui si no, Messi ha estat l’encarregat de sentenciar definitivament el matx amb dos gols consecutius. El primer després d’una assistència de Villa amb dribbling de l’argentí al porter i, sense temps per celebrar el quart, Messi anotava el cinquè després d’una gran jugada col·lectiva. Pòquer de Messi i missatge a Ronaldo de cara al pròxim dimecres. Un cop més, espectacle del 10 culer, que ja suma 33 gols a la lliga (5-1, minut 60).
Amb el cinquè, el matx s’ha convertit definitivament en un monòleg blaugrana i Roura ha aprofitat per acabar de donar descans a homes com Xavi, Pedro o Busquets, ara sí, amb el cap completament a la Copa. Mentrestant, el matxservia per recuperar les bones sensacions de jugadors com Alves i Villa, ambdós brodant el seu partit. Per la seva banda, Alexis ha generat ocasions claríssimes però avui tampoc no ha pogut desempallegar-se del seu particular malson amb el gol. No hi ha hagut més història. Els culers han sumat així una nova victòria a la lliga contra un Osasuna gris que ha tornat a sortir golejat del Camp Nou.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Valdés; Alves, Puyol, Mascherano, Adriano, Xavi (Cesc, 66’), Busquets (Song, 75’), Thiago, Pedro (Alexis, 60’), Messi i Villa
Osasuna: Andrés Fernández, Marc Bertrán, Arribas, Flaño (Rubén 68’), Nano, Lolo, Raoul Loe, Oier, Cejudo (Masoud, 45’), De las Cuevas (Puñal, 45’) i Joseba Llorente
Gols: 1-0, Messi (10’); 1-1, Loé (23’); 2-1, Messi (27’); 3-1, Pedro (39’), 4-1, Messi (55’); 5-1, Messi (57’).
Àrbitre: Teixeira Vitienes (comitè càntabre). Ha ensenyat targeta groga als locals Adriano (13’) i als visitants Oier (50’). Ha ensenyat targeta vermella a Arribas per doble groga (18’+27’) i a Mendilibar.