sábado, 19 de enero de 2013

Es deixen remuntar un 0-2

Un mal partit, els pals i l’expulsió de Piqué a l’inici de la segona part han condemnat el Barça a Anoeta. Un partit que els blaugranes havien encarrilat abans de la mitja hora de joc amb gols de Messi i Pedro s’ha complicat incomprensiblement a la segona meitat i la Real ha acabat remuntant amb un gol d’Agirretxe al minut 90.
Quan Pedro ha marcat el 0-2 al minut 24, pocs podien pensar que seria avui el dia que els blaugranes perdrien la imbatibilitat a la lliga. Messi s’havia encarregat d’inaugurar el marcador tot just començar el partit.
El Barça no ha jugat massa bé
Tant el canari com l’argentí haurien pogut ampliar l’avantatge del Barça abans que el Chory Castro retallés distàncies, però els pals han mantingut amb vida els locals. El gol del jugador uruguaià de la Real era un mal presagi que s’ha confirmat en els següents 45 minuts.
El conjunt de Tito Vilanova ha perdut el control del partit davant les ganes dels donostiarres, que veien a prop la possibilitat d’igualar el marcador. I encara se’ls han posat més de cara les coses quan Undiano Mallenco ha expulsat Piqué al minut 55. Una vermella que el central hauria pogut evitar, no per la segona groga, que ha estat clara, sinó per la primera, que ha vist per no deixar treure una falta.
Per refer la línia defensiva l’escollit ha estat Mascherano, i l’argentí ha estat protagonista directe del 2-2, en desviar involuntàriament un xut de Castro. Valdés, venut, ha estat a punt d’evitar que la pilota arribés al fons de la xarxa, però la Real ja havia aconseguit el que buscava.
Amb deu, el Barça ha recuperat mínimament el domini, però era incapaç de crear perill a la porteria de Bravo, que ha viscut una segona part molt plàcida. En canvi, qui ha perdut el criteri ha estat l’àrbitre, que hauria pogut expulsar Illarramendi i Iniesta en dues accions idèntiques a la que ha suposat la segona amonestació de Piqué.
El gol d’Agirretxe al temps de descompte ha estat el punt final a una segona part on els blaugranes, avui amb l’equip A, han ofert un nivell molt més baix del que tenen. Dijous, contra el Màlaga, no es pot fallar.

Fitxa tècnica

Real Sociedad: Bravo; C. Martínez, M. González, I. Martínez, De la Bella; Illaramendi, Bergara; Xabi Prieto (Pardo, 78’), Griezmann, Castro (Ifrán, 73’); Vela (Agirretxe, 83’).
FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Xavi, Busquets, Cesc (Mascherano, 59’); Pedro (Adriano, 88’), Messi i Iniesta.
Gols: 0-1, Messi (6’); 0-2, Pedro (24’); 1-2, Castro (40’); 2-2, Castro (62’); 3-2, Agirretxe (90’).
Àrbitre: Undiano Mallenco (comitè navarrès). Ha ensenyat targeta groga als locals I. Martínez (36’), Illarramendi (78’), Griezmann, i als visitants Piqué (33’), Iniesta (58’), Busquets (73’). Ha expulsat el visitant Piqué per doble amonestació (55’).