jueves, 17 de enero de 2013

Pep, al Bayern München


Totes les apostes apuntaven cap a Anglaterra. El Manchester City, amb Txiki Begiristain com a director tècnic i Ferran Soriano com a director general, semblava ser el conjunt on aterraria Josep Guardiola per començar la seva etapa post Barça. Contra tot pronòstic, però, el de Santpedor entrenarà les tres pròximes temporades el Bayern de Munic. Així ho ha anunciat aquesta tarda el club alemany a través de la seva pàgina web i el seu compte de twitter. D’aquesta manera, Josep Guardiola substituirà Jupp Heynckes, l’actual entrenador del conjunt alemany,  que es retirarà al final de la present temporada.
El representant de Josep Guardiola, Josep Maria Orobitg, ha parlat del fitxatge de l’entrenador de Santpedor pel club alemany: “Vam arribar a un acord dies abans de Nadal, el Bayern era el millor equip però no el que ens oferia més diners”. Orobitg ha apuntat els motius pels quals Guardiola ha acabat elegint el Bayern: “L’ha triat per la seva organització, per les possibilitats de futur que hi veu i pels futbolistes de qualitat que tenen en plantilla”.

Conquerir el futbol alemany; el nou repte de Josep Guardiola

Després de liderar el millor equip de futbol de la història, Josep Guardiola aterrarà a un dels equips més grans del continent (el quart en Copes d’Europa juntament amb el Barça) per desembarcar les eines que el van portar a la glòria. El de Santpedor, però, no entrenarà a un club qualsevol, aterrarà al club més gran del futbol alemany, el club més poderós del país més important del Vell Continent, el Bayern de Munic. A aquestes alçades de la temporada, els bavaresos són líders destacats a la Bundesliga, amb 9 punts d’avantatge sobre el segon, el Bayer Leverkusen i classificats pels quarts de final de la Champions League en els quals s’enfrontaran a l’Arsenal.
Tot i que els vents bufin tan a favor a Baviera i passi el que passi aquesta temporada, Jupp Heynckes deixarà un llegat important a Josep Guardiola que tindrà una de les plantilles més completes del continent. Manuel Neuer, Lahm, Scweinsteger, Ribery, Robben, Mario Gómez, entre altres; un equip que ja és d’autèntic somni que pot arribar a jugar com els àngels amb la pinzellada magistral del  de Santpedor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario