domingo, 13 de enero de 2013

ATH 1-2 RAV


S'anunciava tempesta de 'rayos' i trons a San Mamés i bé que es va mullar l'Athletic. El Rayo Vallecano es va endur la victòria utilitzant un altre mètode. No va ser tan valent i vistós com gairebé sempre, però es va currar per guanyar a La Catedral i igualar el Màlaga i el Betis a la taula, aguaitant els llocs de Lliga de Campions.
El Rayo es va posar 0-2 a Bilbao i va poder no guanyar, fins i tot perdre, però va aconseguir el que es va proposar. Es va emportar un partit que va tenir més de batalla que d'una altra cosa, però va aguantar quan li van venir mal dades. Sant Josep va escurçar distàncies al 77 'i al final va ser un suplici per al Rayo, però va sortir viu de l'estampida dels lleons. Va saber patir i Rubén va rebutjar amb els punys tots els problemes que van arribar a l'àrea dels vallecans. També cal dir que el travesser el va ajudar en un cop de cap de Llorente i la mala definició del propi davanter va fer la resta en una rematada amb el cap que en un altre temps hagués entrat a la gàbia.
El partit prometia, però el futbol es va quedar a casa. El propietari de la llar no es va passar per la gespa de San Mamés i la trobada va ser un descontrol, però sense tenir en compte la pilota. Massa interrupcions i poques ocasions. La millor la va tenir Aduriz i Rubén li va llegir la seva intenció. El porter també va veure de prop un fluix remat d'Ibai al pal, però tenia la situació plenament controlada.
Paco Jémez, al descans, va a Jordi Figueras per Amat i aviat es va emportar una alegria. El Rayo, que havia esperat el seu moment, el va trobar en el 48 '. El forat de l'Athletic a la frontal va ser massa descarat i per allà va entrar Lass, que va irrompre com un ganivet i va afusellar Iraizoz per obrir el marcador. Bielsa va reaccionar traient a Amorebieta just després del 0-1, que no es va assabentar del que estava passant quan el rayista va aparèixer per marcar.
Més tard, 'El Boig' es va acordar de Llorente i l'Athletic va trobar una arma a la qual recórrer. Amb aquest tros de davanter al camp cada pilota penjada pot arribar a ser un tresor i l'equip basc va insistir.
El Rayo va patir, Llorente va enviar un cop de cap a l'escaire i un dels línies de Pérez Montero va acudir al rescat dels pirates de Vallecas. Gurpegui va fer falta al Chori Domínguez fora de l'àrea i això va xiular l'àrbitre, però el línia li va dir que havia estat dins de l'àrea i Pérez Montero va rectificar. Piti, agraït, no va desaprofitar el regal fent el 0-2.
L'Athletic, tot i tot, no es va donar per vençut i es va ficar en un partit del qual havia desaparegut amb el gol de Sant Josep. Va poder haver falta a Rubén, que va rebutjar de punys, Iraola va recollir la pilota i va assistir al seu company en el 1-2.
El gol va fer saltar l'alarma del Rayo, però va aguantar i no li van robar ni un punt. Gálvez es va ser expulsat en l'últim sospir, però era igual. Els de Paco Jémez no veuen el sostre des de fa temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario