lunes, 7 de enero de 2013

Golejada en 30'

Poques vegades un derbi català entre el Barça i l’Espanyol s’acaba en 30 minuts. Avui, els culers ho han fet possible al Camp Nou i ràpidament han sentenciat el partit. Un enfrontament que tanca un dia de Reis que finalitza bé pels blaugranes i no tan bé pels blanc-i-blaus.
El Barça ha sortit molt més endollat i intens que l’Espanyol i, a poc a poc, els jugadors blaugrana han començat a olorar l’àrea perica. Els de Tito Vilanova, que avui ha rebut un bon regal en el seu retorn a la banqueta, han necessitat només 9 minuts per inaugurar el marcador. Messi, fora de la corona de l’àrea, ha obert per Iniesta que, des de la banda esquerra de l’atac, ha centrat cap a Xavi. El de Terrassa, al punt de penal, ha batut Casilla.
Avui Pedro s'ha retrobat amb el gol // FCB
Pedro, de 10
Era el primer gol però, tot i així, poc s’imaginaven els assistents al Camp Nou que, un cop passessin els següents vint minuts, l’electrònic marcaria un 4-0. El segon ha arribat al 15, en una jugada rapidíssima de billar, quan Cesc des de la línia de fons ha aconseguit fer arribar la pilota a Pedro per marcar el seu primer gol d’aquest dia de Reis. Abans, Iniesta ha estat apunt de superar Casilla però el porter de l’Espanyol, molt atent, ha evitat la diana.
Tal i com s’han viscut els primers minuts, si l’Espanyol volia guanyar havia d’aprofitar els moments de desconcentració del Barça. El domini culer era absolut però els de Javier Aguirre podrien haver-li canviat la cara al partit en una acció de Sergio García. La seva rematada, però, ha sortit alta quan marxava en carrera cap a Valdés. L’engranatge blaugrana, per la seva part, no ha fet cap concessió en l’àrea contrària i Pedro, trencant el fora de joc que marcava Héctor Moreno, ha rebut una passada a l’espai de Sergio Busquets per superar el porter espanyolista amb una vaselina llarga. Només un minut més tard, l’àrbitre ha assenyalat un penal molt dubtós del mateix Casilla sobre Cesc i Messi, molt tranquil, ha fet el 4-0 quan el cronòmetre només arribava al minut 28 de joc.
A partir d’aquest moment, i sense res a perdre, l’Espanyol ha estirat una mica més les línies. Tot i així, no ha posat en problemes un Víctor Valdés que ha tingut una primera part molt plàcida. L’únic que ho ha intentat ha estat Simao, però no ha tingut èxit. El Barça tampoc s’ha bolcat a l’atac i només una jugada d’Iniesta podria haver acabat al fons de la xarxa.
A la represa, i amb el partit ja sentenciat, el Barça ha calmat el joc i l’Espanyol ha pogut respirar una mica més i mantenir el cap fred. Però la renda de gols era massa àmplia per canviar el signe del partit i ambdós entrenadors s’han dedicat a fer descansar jugadors. Els de Vilanova han baixat el ritme ofensiu però, sense tant perill, han continuat apropant-se a l’àrea de Casilla. De fet, Pedro ha vist com l’anul·laven dos gols per fora de joc. Per altra banda, en aquesta segona part, l’Espanyol s’ha sentit més còmode sobre el terreny de joc, ha trobat més mobilitat en els seus davanters, ha ocupat millor els espais i ha gaudit d’una mica més d’intensitat. Tot i així, l’ocasió més clara no ha arribat fins al minut 79, quan Albín ha robat l’esfèrica a Piqué, però el seu remat s’ha topat amb un Valdés segur.
Messi, desaparegut en aquesta segona meitat, podria haver marcat el cinquè però ha enviat un llançament de falta magistral al travesser. No s’han vist gols en aquesta segona meitat però sí aproximacions. L’Espanyol, tot i no retallar distàncies, ha pogut netejar una mica la imatge de la primera meitat per encarar els propers partits de lliga.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Jordi Alba, Sergio, Cesc (Villa, 65′), Xavi (Thiago, 62′), Iniesta, Messi i Pedro (Alexis, 74′)
RCD Espanyol: Casilla, Javi López, Colotto, Moreno, Capdevila, Forlín, Baena (Cristian Alfonso, 59′), Víctor Sánchez, Simao (Albín, 76′), Verdú (Stuani, 62′) i Sergio García
Gols: 1-0, Xavi (9’); 2-0, Pedro (15’); 3-0, Pedro (26’); 4-0, Messi (28’)
Àrbitre: Gil Manzano (col·legi extremeny). Ha amonestat els visitants Casilla, Baena, Stuani i Héctor Moreno
Incidències: 73.760 assistents al Camp Nou