jueves, 24 de enero de 2013

Barça - Madrid, les 'semis' de Copa del Rei

Piqué ha debutat com a pare golejador

Sobre la pista de gel en què avui s’ha convertit la gespa de la Rosaleda els artistes del Barça han traçat les línies cap a les semifinals. Entre relliscada i relliscada, els Xavi, Messi, Iniesta i companyia han sabut gestionar el tempo del partit a la perfecció durant la major part dels 90 minuts.
Primer ritme alt per capgirar el marcador advers del Camp Nou. Durant tres minuts el Barça ho ha aconseguit, el temps que ha transcorregut entre el gol de Pedro i l’empat de Joaquín.
Les anades i tornades han protagonitzat la primera part, però les oportunitats només tenien el color blaugrana. Messi ha topat amb Kameni i Iniesta, amb el travesser.
El segon temps començava amb el mateix guió, i de nou ha estat el Barça el primer en colpejar el rival. La paternitat li ha anat bé a Piqué, que poc es podia imaginar que dos dies després del naixement del seu fill ja li hauria dedicat el primer gol. Una maniobra dins l’àrea que haurien firmat molts davanters de primer nivell per situar els blaugranes en una situació molt favorable per passar a semis.
Al Màlaga ja només li valia la victòria. I l’equip de Pellegrini no s’ha rendit, però el Barcelona, amo i senyor de la pilota, ha decidit que era hora d’aportar tranquil·litat sobre la relliscosa superfície de la Rosaleda.
Estàvem més a prop del tercer gol culer que del segon malagueny. El futbol, però, és un joc on res és segur i en menys d’un minut Messi ha fallat davant de Kameni i, a l’altra porteria, Santa Cruz superava Pinto. A l’inici de la transició local, trepitjada de Weligton a Cesc que Mateu Lahoz no ha vist. El singular àrbitre no ha deixat contents ni a uns ni a altres.
Amb el 2-2 a l’electrònic el Barça ha mostrat els únics signes de debilitat. El Màlaga havia recuperat forces i es veia capaç de confirmar la sorpresa. Fins que han connectat Iniesta i Cesc perquè el de Fuentealbilla donés el cop definitiu. Messi, abans de ser substituït per precaució, no ha volgut faltar a la seva cita amb el gol per tancar el partit i l’eliminatòria.
El primer Clàssic del 2013 ja treu el cap. Dimecres que ve, el Madrid i el Barça es veuran les cares al Bernabéu en l’anada de les semifinals.

Fitxa tècnica

Màlga CF: Kameni; Gámez, Demichelis, Weligton, Eliseu; Iturra, Camacho; Joaquín (Lucas Piazón, 80’), Seba (Saviola, 80’), Duda (Portillo, 62’); Santa Cruz.
FC Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Mascherano, Alba (Adriano, 89’); Xavi, Busquets, Cesc; Pedro (Alexis, 86’), Messi (Thiago, 81’) i Iniesta.
Gols: 0-1, Pedro (8’); 1-1, Joaquín (11’); 1-2, Piqué (49’); 2-2, Santa Cruz (67’); 2-3, Iniesta (76’); 2-4, Messi (79’).
Àrbitre: Mateu Lahoz (comitè valencià). Ha ensenyat targeta groga als locals Iturra (14’), Eliseu (25’), Weligton (38’), i als visitants Busquets (31’), Jordi Alba (38’), Cesc (45’), Mascherano (67’) i Alves (81’).