jueves, 17 de enero de 2013

Molta festa, poc treball

El dia que el Camp Nou veia per primera vegada una col·lecció de quatre Ballons d’Or, l’equip no ha pogut allargar la celebració i s’ha trobat un Màlaga ferm que li ha complicat les coses, sobretot en un segon acte de mal joc local.
Ambdós tècnics han fet rotacions en els seus onzes en relació al partit de La Rosaleda, i les banquetes han tingut destacats inquilins com Isco, Demichelis, Xavi, Cesc o Piqué. La lliga segueix sent la competició referent i calia que les peces primordials es prenguessin un descans. Tots, excepte Messi, clar, qui segueix acumulant minuts i gols insaciablement.
El matx s’ha tenyit de blaugrana ràpidament, però els errors davant Kameni han impedit avançar-se en el marcador. Thiago, després de combinar amb Messi, ha superat l’ex de l’Espanyol amb una suau vaselina, però la defensa malaguista ha pogut refusar quan la pilota ja es colava sota pals.
Més clara encara ha estat l’opció que Alexis ha enviat als núvols quan es trobava sol a l’àrea petita i ha fet tornar els eterns fantasmes que semblen acompanyar el xilè cada cop que es calça les botes.
Messi ha tingut una celebració agredolça // FCB
Leo Messi ha ofert les quatre pilotes d'or
Però quan els de Tito s’estaven mostrant més sòlids amb el control de la pilota, Thiago ha perdut l’esfèrica quan era l’últim home i Iturra ho ha aprofitat per batre un Pinto plantat a la línia. Injusta i desgraciada jugada del brasiler, que s’estava mostrant molt confiat al mig del camp i estava fent jugar l’equip amb comoditat i  espurnes de brillantor, però que s’ha diluït després de l’error.
Si algun aficionat s’ha incomodat pel gol visitant, el de sempre ha decidit posar les coses a lloc i igualar un marcador que, certament, podia ser perillós en una eliminatòria. Messi ha cavalcat per la banda dreta perseguit per defenses malaguistes i s’ha ficat a l’àrea per col·locar la pilota a la base del pal, lluny de Kameni. L’argentí sembla que ja treballa per la cinquena pilota d’or.
I en or ha convertit Puyol una rematada a la sortida d’un córner un minut després per capgirar el resultat i demostrar que aquells que estimen la pilota acaben trobant la recompensa al marcador. Mitja hora de joc i el Barça ja es posava al capdavant de l’eliminatòria.
L’única pega del primer temps, gol en contra a part, ha estat el desencert cara a porteria que ha comportat que el 2 a 1 semblés curt. Malgrat això, l’equip s’ha mostrat amb fermesa alemanya, aquell indret del centre d’Europa que ha acabat seduint un tal Pep.

L’equip s’adorm

Els catalans han tornat menys incisius dels vestidors, i la pilota ha corregut amb més dificultat que en el primer temps. Això ho ha aprofitat el Màlaga per estirar-se i arribar amb una mica més de claredat a l’àrea de Pinto. L’estadi, no obstant, no ha hagut de patir massa. Únicament les imprecisions d’Alexis, i la sensació que calia tancar el partit i l’eliminatòria podien inquietar els aficionats. El xilè, home de contrastos, ha aconseguit dividir el Camp Nou, que li ha dedicat xiulets, aplaudiments, i fins i tot ha corejat el seu nom als primers minuts de partit.
El joc ha entrat en una letargia provocada per les llargues possessions barcelonistes i la timidesa del Màlaga, que semblava conformar-se amb un resultat ajustat, un gol a favor, i l’espera d’algun error defensiu local. Precisament un mal refús d’Adriano ha facilitat un atac andalús que no ha acabat en gol per una mà fantàstica de Pinto.
Tito ha volgut dinamitzar l’equip i ha donat entrada Cesc, Pedro i Xavi, qui han tingut una rellevància instantània. Una internada del canari quan mirava de caçar una passada llarga del migcampista d’Arenys ha estat interrompuda per Monreal quan era l’últim defensa.
Amb un nou motor al centre del camp, el ritme col·lectiu català podia pujar de revolucions i, amb un home més, mirar d’assetjar amb més insistència l’àrea visitant. Els de Tito, però, no han sabut recuperar la continuïtat en el joc ni el tacte de la pilota.
Quan semblava que el primer round deixaria l’eliminatòria oberta, Camacho l’ha ajustat més al rematar a gol una centrada, deixant l’estadi encara més gelat.  Amb l’empat, el Barça haurà de tornar a estudiar el vídeo de la victòria del passat diumenge per assegurar-se la classificació a semifinals i, sobretot, oblidar una mala segona part.
 Fitxa tècnica
  • Futbol Club Barcelona: Pinto, Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano, Iniesta, Thiago (Xavi, 78’), Alexis (Cesc, 73’), Song, Tello (Pedro, 73’), Messi
  • Màlaga:  Kameni, Jesús Gámez, Welligton, Camacho, Saviola (Santa Cruz, 64’), Seba, Iturra, Eliseu, Portillo (Monreal 46’), Buenanotte (Duda, 67’), S. Sánchez.
  • Gols: 0-1, m.25: Iturra. 1-1 m.28: Messi. 2-1 m.29: Puyol, 2-2 m.89: Camacho
  • Àrbitre: José Luís González González (Castellà-lleonès).
  • Incidències: Partit jugat al Camp Nou, corresponent als quarts de final de la copa del Rei