sábado, 19 de enero de 2013

El Sabadell goleja el Girona


Cop sobre la taula del Sabadell en el derbi català de Segona. Els arlequinats han passat per sobre del Girona en una golejada sota la pluja que els impulsa a la lluita per la zona d’ascens. Concentrats al darrere, dinàmics al mig i resolutius al davant, els de Lluís Carreras han signat un molt bon partit davant un Girona voluntariós però erràtic que s’ha vist superat per les circumstàncies d’un rival molt endollat enmig del bassal de la Nova Creu Alta.
El doll d’aigua que ha regat la ciutat vallesana a la prèvia i inicis de partit ha evidenciat que les condicions atmosfèriques també volien ser protagonistes. I ho han estat, sobretot durant uns primers minuts de tempteig en què la velocitat amb que rodava l’esfèrica i el seu curs irregular han evitat que cap dels dos equips pogués retenir amb calma la possessió, una de les claus del partit.
En aquest escenari, ha estat el Sabadell qui ha fet el primer pas endavant buscant jugar més en camp contrari. Una temptativa que no s’ha traduït en aproximacions immediates. De fet, les dues primeres ocasions del partit les ha tingut el Girona. Primer en una jugada de Jofre que ha acabat definint alt Felipe Sanchón (18’) i després  en una bona jugada d’estratègia que el mateix menut atacant barceloní ha rematat des del punt de penal veient com el tir era interceptat per la muralla de defenses (25’).
A l’altra banda, en canvi, el Sabadell ha fet diana a la primera en una transició des del darrere d’Abraham Paz per obrir a Òscar Ramírez qui des del perfil esquerre de l’atac ha col·locat una pilota rasa al perillós espai entre centrals i porter perquè arribés Moha des del darrere per afusellar el seu ex equip (27’).
El conjunt arlequinat, amb confiança, és perillós, havia advertit Rubi a la prèvia i aquest gol li ha acabat de donar la seguretat necessària a un Sabadell que des de llavors s’ha mostrat d’allò més contundent. Tant que cinc minuts després de l’1-0 ha aconseguit eixamplar distàncies al marcador després d’un servei de cantonada que ha generat un reguitzell de refusos i rebots tous a les rodalies de la porteria gironina fins que Antonio Hidalgo ha aconseguit dirigir l’esfèrica a gol.
Moha ha encetat la pluja de gols arlequinada // PEDRO SALADO - CE SABADELL FC
L'estat del terreny de joc avui era horrorós

Intercanvi de cops

Obligat a reaccionar, el Girona ha agafat el pes del partit quan s’ha vist dos gols per sota de l’electrònic. Durant el darrer quart d’hora del primer temps el joc ha passat a jugar-se a la meitat de camp sabadellenca en l’única estona de partit on els de Rubi han semblat prendre-li la mida al duel. El tècnic visitant ha provat d’acabar de revifar els seus amb un doble canvi de to ofensiu a l’entreacte mitjançant el qual han passat a jugar amb defensa de tres, el que acabaria sent una ajuda en tasques ofensives però un martiri al darrere. En aquestes, una de les novetats, Eloi Amagat, ha tingut el 2-1 a les seves botes quan ha rebut al vèrtex d l’àrea petita però s’ha entretingut fins que el seu xut ha sortit refusat a córner (49’).
El Girona perdonava i a l’altre cantó el Sabadell tornava a crucificar els errors gironins. Els de Rubi patien d’imprecisions, sobretot en la sortida de la pilota, un punt on els locals han percudit gràcies a una pressió tan solidària com asfixiant. El millor exemple d’això ha arribat als cinc minuts de la represa quan Moha ha corregut una pilota impossible obligant la saga visitant a fer-se un embolic que ha aprofitat Uli Dávila per robar en tres quarts de camp i esprintar fins la línea de fons, des d’on ha regalat una pilota a boca de canó a Antonio Hidalgo que el de Canovelles ha convertit en el 3-0.
Un resultat amb que la Nova Creu Alta s’ha convertit en una festa durant dos minuts. El que ha trigat el Girona a botar un servei de cantonada al cap de Luso perquè el migcampista aragonès rematés sense concessions a gol.

Final de festa

Però avui no era un dia per patir pels seguidors arlequinats, era una jornada per gaudir del bon paper del Sabadell. Així, no ha trigat ha arribar la sentència i la millor cirereta al magnífic guió que ha interpretat el Sabadell davant el Girona. Un golàs de traca i mocador de Lanza en què l’extrem barceloní ha controlat al vèrtex de l’àrea, l’ha bellugat per la frontal i ha decidit enviar un globus mil·limetrat a l’escaire de la porteria defensada per Dani Mallo deixant tot l’estadi dempeus (58’).
El 4-1 ha servit com a signatura de l’obra arlequinada i des de llavors fins el final només ha tocat gaudir-la des del sector vallesà o patir-la des del gironí. I es que els de Lluís Carreras s’han començat a agradar i protegits al darrere per l’alta concentració de la rereguarda arlequinada, s’ha permès algun contraatac més que perillós a les botes d’Uli Dávila i Juvenal. Mentrestant, el Girona ha seguit voluntariós però imprecís, provant d’arribar una vegada i una altra a l’àrea rival però resignat davant la jornada de glòria arlequinada. Acuña i Juanlu Hens han rondat el gol, però el marcador s’ha clos amb el 4-1 per alegria de la parròquia arlequinada.

El podi dels millors

1. Antonio Hidalgo. Redimit. Molt desencertat de cara el gol durant el primer tram de temporada, el capità arlequinat ha seguit provant-ho setmana rere setmana signant partits molt notables i avui s’ha vist recompensat amb dos gols.
2. Moha. Incansable. Moha, juntament amb la seva parella de ball a la medul·lar, Antonio Hidalgo, han demostrat tot el seu potencial en un partit dinàmic i d’alt ritme com el d’avui. Exhibició de migcampistes box to box. Omnipresent a tot el camp.
3. Juanjo Ciércoles. Vital. I mentre Antonio Hidalgo i Moha convertien els seus carrils en autopistes d’anades i vingudes, al bell mig Juanjo Ciércoles dirigia la defensa i l’atac amb un punt de pausa que ha transmès confiança a dojo.

Fitxa tècnica

CE Sabadell FC: Nauzet; Toni Lao, Abraham Paz, Goni, Òscar Ramírez; Juanjo Ciércoles, Antonio Hidalgo (Juvenal, 76’), Moha (Fito, 73’); Lanza, Uli Dávila, Gato (Arteaga, 66’).
Girona FC: Dani Mallo; Jose, Migue (Eloi Amagat, 46’), Chus Herrero, David Garcia; Luso, Tébar; Felipe Sanchón (Juanlu Hens, 70’), Jandro, Jofre (Acuña, 46’); Benja.
Gols: 1-0, Moha (27’); 2-0, Antonio Hidalgo (32’); 3-0, Antonio Hidalgo (50’); 3-1, Luso (52’); 4-1, Lanza (58’).
Àrbitre: Jaime Latre (comitè aragonès), ha amonestat els locals Moha (23’), Lanza (45’), Fito (80’), Arteaga (84’), Toni Lao (86’); els visitants Benja (13’), Migue (25’), David Garcia (42’), Chus Herrero (84’).
Incidències: 2.760 espectadors a l’estadi Nova Creu Alta de Sabadell en partit corresponent a la 22ª jornada de la Liga Adelante.

No hay comentarios:

Publicar un comentario