lunes, 20 de febrero de 2012

Igual distància, menys dies

La Lliga que els culers veuen cada vegada més lluny

Els de Guardiola han ofert avui un dels millors partits de la temporada davant d’un dels rivals més complicats de la Primera Divisió. Tot i començar perdent, l’equip ha sabut refer-se i remuntar gràcies a un Messi estel·lar i un futbol immillorable. El 5-1 final encara hauria pogut ser molt més ampli si no fos per les moltes ocasions que els culers no han sabut convertir en gol. El matx ha començat amb un domini absolut blaugrana. Els de Guardiola s’han fet amb el control de la pilota des del primer moment, però ha estat el València qui s’ha avançat al marcador. Un centre de Feghouli des de banda dreta ha estat rematat per Piatti, que lliure de marcatge, ha aprofitat una mala sortida de Valdés per situar el 0-1. Tot i això, el Barça no ha abaixat els braços i ha seguit oferint el mateix futbol de toc i control que havia ofert abans de rebre el gol. Un gran Messi ha aparegut en el millor moment i ha guiat l’equip cap a la remuntada. Abans d’arribar a la mitja hora de joc, l’argentí ha aprofitat un rebot dins l’àrea per col•locar-se sol davant del porter i situar l’empat al marcador. I només uns minuts després una centrada d’Abidal li ha permès anotar el segon. Tot i que entre el porter i el pal havien pogut aturar la primera rematada, ell mateix ha recollit el rebot per situar el 2-1.
La segona part ha seguit la mateixa tònica que la primera, el València tancat al darrere veient com els blaugranes disposaven d’una ocasió darrera l’altra. Alexis ha estat a punt de sentenciar quan només s’havia disputat un minut de joc, però Diego Alves, el millor home del València, ha enviat la pilota a córner. Pocs minuts després Messi ha acaronat el hat-trick amb una rematada de cap des de la frontal de l’àrea petita que una altra vegada Alves ha desviat i la pilota ha acabat topant al travesser. Però tot i les incomptables ocasions, el tercer gol se seguia resistint i els valencians han estat a punt d’empatar amb una rematada de feghouli que ha obligat a Valdés a realitzar una magnífica aturada. Després d’aquesta ocasió, els culers han tornat a ofegar al valència a la pròpia área i una altra vegada Messi ha aconseguit, finalment, fer el 3-1 aprofitant un refús del porter després d’un xut creuat de Tello, que acabava d’entrar substituint Cesc. Però el festival de Messi encara no havia acabat i pocs minuts després encara ha pogut fer el quart del seu compte particular gràcies a una excel•lent vaselina quan estava sol davant de Diego Alves. Xavi, en el temps afegit ha acabat d’arrodonir un partit perfecte aprofitant una pilota morta dins l’àrea i situant el definitiu 5-1.A partir d’aquí, l’equip ha jugat els millors minuts dels últims dies. Alexis i Cesc han estat a punt d’ampliar distàncies uns minuts més tard, però Diego Alves ho ha impedit amb dues parades per emmarcar. I encara abans d’arribar al descans, una altra vegada Cesc ha enviat una pilota al travesser després d’una rematada acrobàtica que s’hauria pogut convertir en el gol de la jornada.
El Madrid va superar amb claredat al Racing a casa en un partit en el que els homes de Jose Mourinho van dominar de cap a peus, gràcies a un bon partit dels homes de mig camp que van oferir un gran espectacle als aficionats blancs en la victòria del seu equip per quatre gols a zero. El R.Madrid segueix sumant i cada vegada deixa més clar que el Barça ho haurà de guanyar tot i ho tindrà molt complicat, perquè depen de que l'equip blanc perdi, com a mínim, 10 punts (el goal-average és favorable al Barça).
La jornada 24 ha estat una de les jornades amb més gols de l'actual Lliga ja que no hi va haver, a falta del Saragossa - Betis d'aquesta nit, cap partit en el que no es vagin superar els dos gols i destaquen les golejades com: Levante 3-5 Rayo Vallecano, Granada 4-1 R.Societat, Mallorca 4-0 Villarreal o Athletic 3-0 Màlaga i els altres dos partits esmentats anteriorment. La jornada ha acabat amb 27 gols locals, 9 gols visitants i els que pugin haver en el Saragossa - Betis d'aquesta nit.