viernes, 24 de febrero de 2012

Presentat el MIC


El torneig internacional de futbol base MIC – Mediterranean International Cup – celebrarà la 12a edició amb més presència d’equips internacionals de tota la història de la competició.
El torneig, que se celebrarà del 4 al 8 d’abril en 19 poblacions i en 22 camps de futbol de la Costa Brava, comptarà en aquesta edició amb la participació de prop de 220 equips, repartits en 6 categories i representant més de 40 nacionalitats diferents. El torneig s’ha presentat aquesta tarda a Barcelona en un acte que ha comptat amb la participació dels jugadors Thiago Alcántara, del FC Barcelona, i Philippe Coutinho, del RCD Espanyol.
El jugador del RCD Espanyol ha recordat en la presentació del torneig les tres edicions del torneig en què va participar-hi amb la selecció de Brasil i sobretot l’edició de 2008 quan es va proclamar campió en la categoria cadet. Coutinho ha assegurat que el MIC “és el millor record que tinc d’un torneig en què vaig participar de més jove” i ha destacat que “estic molt content d’haver guanyat amb Brasil”. 
En el mateix sentit, Thiago Alcántara, jugador del FC Barcelona, ha destacat que el MIC és “un torneig de talla mundial, amb una organització brillant i on es respira l’ambient del futbol”. 
120223_mic2012
Thiago i Coutinho, presentant el MIC
Dels més de 220 equips que participaran en la propera edició del torneig destaca l’increment de la presència de clubs internacionals. El director del MIC, Juanjo Rovira, ha destacat que “des de la primera edició del torneig sempre hem tingut clara la vocació internacional de la competició i la voluntat de reforçar-la i, any rere any, hem apostat per anar creixent”. De fet, en les tres darreres edicions la presència d’equips internacionals ha anat creixent i s’ha passat de les 28 nacionalitats que van ser presents en l’edició del 2010 a les més de 40 d’aquesta edició. 
El MIC comptarà amb la participació d’equips procedents de països com Jordània, Veneçuela, Colòmbia, Ghana, Anglaterra, Finlàndia, Haití, Israel i Japó, entre altres. Entre els equips participants d’aquesta edició, destaca la participació del FC Barcelona, el Real Madrid CF, l’Inter de Milà, RCD Espanyol, el Toulouse FC, l’Ajax d’Amsterdam, l’Atlético de Madrid, Liverpool FC, l’Athletic Club de Bilbao, el Villarreal CF,  el Manchester United i el FC Porto, les seleccions de Brasil i Qatar; així com equips més modestos, com l'Aleví A del FC Cardedeu, que de ben segur els seus joves jugadors aniran carregats d'il·lusió. 
El torneig es disputarà per a les categories aleví futbol 7, aleví futbol 11, infantil, cadet, juvenil i femení cadet-juvenil, amb una competició específica que es farà a L’Estartit. En aquesta edició, s’ampliarà el número d’equips participants en la categoria infantil, que passarà dels 56 equips de l’any passat al 64 d’aquesta edició, i en la categoria aleví futbol 7, que passarà dels 28 de la darrera edició al 32 d’aquest any. 
L’increment d’equips participants comportarà també un nou augment de les seus oficials del torneig que acolliran partits i Palafrugell i Vidreres seran noves seus oficials del MIC. El torneig es disputarà també a Lloret de Mar, Tossa de Mar, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Hostalric, Cassà de la Selva, Platja d’Aro, Sils, Mont-ras, Santa Cristina d’Aro, Begur, Torroella de Montgrí – L’Estartit, L’Escala, Llagostera, Calonge i La Bisbal d’Empordà. 
En els 5 dies del torneig, se celebraran més de 500 partits de futbol i el MIC comptarà amb més de 5.000 participants acreditats i es preveuen més de 200.000 espectadors que seguiran els encontres en directe. L’organització del MIC, formada per prop de 200 persones, calcula que el torneig suposa un impacte econòmic superior al 1.500.000€.

No hay comentarios:

Publicar un comentario