domingo, 2 de junio de 2013

100 punts i comiat d'Abidal

El teló va caure per última vegada al coliseu barcelonista per tancar una reeixida temporada, culminada amb l’obtenció dels 100 punts. Mourinho ja no serà l’únic posseïdor d’una lliga de rècord.
L’aficionat no es va abocar al camp com en altres ocasions amb un Barça ja campió, però la idea general era poder veure si s’aconseguia l’esmentat rècord i poder acomiadar, tal com es mereixen, alguns dels emblemes de l’equip dels últims anys.
Ha estat el dia d'Abidal // ALEX GALLARDO
Abidal no continuarà la temporada vinent al Barça
Amb la no-presència de Valdés a l’onze, els ulls se centraven en les curses de Villa, de qui tothom dóna per fet que no tornarà a jugar a l’estadi com a local. I per la celebració del seu gol, especialment dedicat als aficionats, sembla més que probable.
L’alineació de Tito tenia un clar missatge: guanyar sí o sí. Amb l’única presència destacable de Pinto sota pals, que va estar especialment lluït en un parell d’accions malaguistes, la resta de l’equip estava format pels pesos pesants de la plantilla, amb l’excepció de les obligades baixes de Messi i Alves.  El jove Montoya es va encarregar d’ocupar amb èxit el lateral dret.
Al davant, els catalans es van trobar un equip amb els deures ja fets, amb la seguretat que el seu arquitecte Pellegrini no seguirà amb ells la temporada vinent, i amb algun dels seus pilars a la banqueta. Així, semblava un convit andalús perquè la nit d’Abidal fos rodona, com així seria.
En poc més d’un quart d’hora el partit quedaria del tot resolt.  Malgrat l’intent infructuós dels malaguenys per mirar de tenir el control de la pilota, les arribades catalanes es convertien fàcilment en gols. Una passada en profunditat que cercava la cursa de Pedro va acabar als peus de Villa després d’una bona passada de la mort del canari. Deu minuts després, seria Cesc qui batria Willy des de fora l’àrea després d’una bona jugada personal, amb paret amb Iniesta inclosa.
Amb els visitants en estat de xoc, el jove Montoya s’ha afegit a la festa per reivindicar el seu paper a l’equip. Un córner refusat per la forta defensa andalusa acabaria al fons de la xarxa després que el lateral no dubtés a engaltar un xut des de 25 metres que faria innecessària l’estirada de Caballero.
Amb el partit tancat ben d’hora, l’equip ha seguit atacant encara que sense més sort. Només faltava saber si Tito faria canvis a la segona part per donar minuts o si el Màlaga oferiria una millor versió a la segona part.

Compte enrere

Als pocs minuts de la represa Iniesta ha mostrat la seva qualitat en aconseguir un autèntic golàs des de fora l’àrea. El manxec sempre va a més velocitat del que sembla, i ha colat la pilota ben lluny de l’abast del porter.
Abans, però, Pinto havia refusat amb molt de mèrit un parell d’accions malaguistes, més incisius i determinants amb l’entrada de Morales. Aquest últim, precisament, ha fet el gol de l’honor després d’aprofitar una bona centrada des de la dreta.
Però tot perdria importància en el moment que Abidal, el protagonista de la nit, trepitjava la gespa per última vegada . El públic ha rebut el francès amb una sonora ovació en una nit que mai oblidarà.
Els minuts finals, convertits en no-res, han servit per augmentar l’ànsia de viure un dels homenatges més càlids i sincers que l’entitat ha rebut en la seva centenària història. Després del passadís que els seus companys i cos tècnic li van fer, Abidal va veure la seva evolució com a blaugrana a través dels videomarcadors, acompanyada per les paraules de l’etern speaker del Camp.
Les cares i les mirades del públic i, sobretot, dels seus companys, van deixar clar que amb la marxa del francès, l’entitat ha perdut un símbol. Fins aviat, Abi!

Fitxa tècnica

• FC Barcelona: Pinto, Montoya, Piqué, Mascherano, Alba, Xavi, Iniesta, Busquets, Pedro, Villa, Cesc
  • Màlaga : Willy Caballero, Gámez, Weligton, Lugano, Eliseu, Joaquin, Toulalan, Camacho, Isco, Baptista y Santa Cruz.
  • Gols: 1-0, Villa (4’); 2-0, Cesc (14’); 3-0, Montoya (16’), 4-0, Iniesta (51’); 4-1, P. Morales (56’).
  • Àrbitre: Ayza Gámez  (València).
  • Incidències: Partit corresponent a la jornada 38 de la Liga BBVA.