domingo, 2 de junio de 2013

R.Societat a la Champions i Depor, Saragossa i Mallorca, a Segona Divisió

Celta 1-0 Espanyol
L’Espanyol, sense jugar-se res, visitava aquest vespre de dissabte un Balaídos on el Celta es jugava el descens. I això s’ha fet evident des del primer moment. Al llarg dels primers minuts, el Celta ha dominat absolutament el partit, buscant el gol que els donés la salvació. Malgrat tot, els gallecs no acabaven d’arribar amb encert a la porteria de Casilla. Una centrada de Bellvís que no ha trobat rematador al minut 2 i un parell de córners han estat les úniques jugades que semblaven portar perill.
Ha estat quan es complia un quart d’hora exacte de joc quan el domini dels locals s’ha traduït també al marcador. Després d’una bona jugada de Iago Aspas per banda dreta, ha arribat Natxo Insa sol des del darrere que, aprofitant la desconcentració de la defensa blanc-i-blava, ha creuat la pilota fins al fons de la xarxa. Aquest gol salvava virtualment el Celta, més encara quan pocs minuts després la Real Sociedad s’avançava al Deportivo i a Balaidos s’ensumava la permanència.
L’Espanyol, però, ha intentat posar-los les coses difícils amb una jugada de Verdú, la primera dels blanc-i-blaus, que Rubén Blanco ha refusat amb molt d’encert (23′). Dos minuts després era Stuani qui aprofitava la timidesa del Celta posterior al gol i rematava un córner que a punt ha estat de sorprendre els locals.
El partit baixaria de ritme a la gespa, però no a la grada, on l’afició del Celta no parava d’animar els seus per tal d’aconseguir el seu objectiu. Una afició que ha vist com el seu porter de 17 anys, Rubén Blanco, era el que permetia arribar al descans amb avantatge al marcador. Primer una rematada de cap de Sergio García (39′) i després un xut de Víctor Sánchez (43′), que ho provava amb l’esquerra i des de més enllà de la frontal, han acabat a córner.
Als primers minuts de la represa, el joc s’ha mantingut sense oportunitats importants de gol per part de cap d’ambdós equips. Ha estat en el minut 58 quan Sergio Garcia ha donat l’ensurt amb un xut que ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria de Rubén Blanco.  El Celta mantenia la prudència que permet estar per sobre del marcador. Gairebé ho aconsegueixen dos minuts després, quan una errada de Forlín ha donat avantatge a Iago Aspas, però Kiko Casilla ha evitat el segon. El mateix porter tornaria a evitar el segon del Celta quan, en l’altre partit amb tots els ulls posats, el Deportivo s’acostava cada cop més al gol que necessitava. Kiko Casilla ha aturat el xut de Iago Aspas, que hauria fet respirar els aficionats a Balaidos (77′). Khron Dheli la tindria quan només mancaven cinc minuts per al xiulet final, però l’intent del danès ha acabat en misto. En els darrers minuts, expulsió anecdòtica de Folín per protestar i una oportunitat de córner per a l’Espanyol que podria haver acabat en drama a Vigo. No obstant, l’1-0 final, sumat als resultats de Mallorca, Deportivo i Saragossa han fet que el Celta pugui jugar una temporada més a Primera Divisió.
Deportivo i Saragossa van caure derrotats a casa davant R.Societat i Atlètic respectivament. El Depor va perdre 0-1 contra la R.Societat que, d'aquesta manera, i combinant amb la derrota del València a Sevilla (4-2), va aconseguir classificar-se per jugar per primera vegada en la història "txuri-urdin", la ronda prèvia de la Champions League. El Saragossa va perdre 1-3 contra l'Atlètic, que no es jugava res, i va acabar com a cuer de la categoria. Mentre que el Mallorca va ser l'únic dels tres equips que baixen, però no va servir-li de res ja que amb una victòria del Celta, l'equip balear no podia aconseguir la salvació.