lunes, 3 de junio de 2013

Neymar, culé per 57 milions d'euros

Neymar, al costat de l'escut del seu nou club. (Foto: Reuters)
Neymar, presentat amb el Barça
Amb una hora de retard, l'avió que transportava Neymar da Silva ha aterrat a Barcelona a un quart de dues tocat. Posteriorment el nou jugador blaugrana s'ha dirigit a les oficines del club, on ha començat la maratoniana jornada de la seva presentació. A les portes de l'estadi s'hi ha congregat un bon nombre d'aficionats barcelonistes, molts d'ells amb banderes brasileres i samarretes del crac barcelonista.
Primer s'ha fet la fotografia al costat de l'escut que defensarà a partir d'ara, i després ha passat el pertinent reconeixement mèdic. Neymar, després de jugar un partit amistós amb la selecció brasilera a Maracaná contra Anglaterra (2-2), ha emprès el viatge cap a Barcelona, on avui l'espera una extensa agenda abans de tornar al seu país.

Festa grossa al Camp Nou en la presentació de Neymar com a futbolista del Barça. Amb més de 55 mil persones a l'estadi, el crac brasiler ha rebut l'ovació de l'afició i ha desfermat l'eufòria adreçant-s'hi en català: "Bona tarda a tothom. Estic molt feliç de ser al Barça i d'haver fet realitat el meu somni".
L'internacional brasiler ha lluït una samarreta blaugrana sense dorsal i amb el nom "Neymar Jr". En un acte de ressò global (122 mitjans d'arreu del món i 344 periodistes acreditats), Neymar ha fet gala de la seva vessant més mediàtica. Malabarismes amb la pilota i missatge estudiat en el fons i en la forma.
Gairebé tota l'estona en català i amb una declaració d'intencions clara: "Vinc per ajudar. Posaré el meu granet de sorra perquè Messi continuï sent durant molts anys el millor jugador del món".
Neymar s'ha guanyat l'afició adreçant-s'hi en català. (Foto: EFE)
Neymar, durant la seva presentació

Alliberat de la concentració del Brasil, Neymar ha fet una visita llampec a Barcelona. Sessió fotogràfica davant l'escut, revisió mèdica i presentació al Camp Nou. Després de la signatura del contracte, la roda de premsa.

El Barça ha pagat 57 milions d'euros
El vicepresident esportiu del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha detallat les xifres del traspàs de Neymar: un cost de 57 milions d'euros (a repartir entre el Santos i tres empreses) més dos amistosos contra el club paulista (un d'ells podria ser el pròxim Gamper). El davanter firma un contracte per 5 temporades i tindrà una clàusula de rescissió de 190 milions d'euros.
Bartomeu ha explicat que la quantitat del traspàs se la reparteixen el Santos -el seu club d'origen- i les empreses DIS, Teisa i N&N, i que en l'operació no hi ha hagut intermediaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario