domingo, 18 de marzo de 2012

Dos grans gols i cap a casa

Una samarreta d’ànims a Eric Abidal i un minut de silenci en memòria d’Estansilau Basora han estat l’homenatge simbòlic del Barça al francès i al davanter de l’equip de les 5 Copes. Però el millor homenatge ha arribat durant els 45 minuts de la primera part. Els blaugranes han ofert un futbol esplèndid en atac i només la falta d’encert en els metres finals i les aturades de Palop han evitat un resultat més ampli. A la segona les forces s’han igualat durant els compassos inicials i el Barça ha acabat matant l’enfrontament quan ha recuperat el control del ritme de joc.
La samarreta d'anim a Abidal
Entre Xavi, Iniesta, Cesc i Messi han fet parar bojos tots els defenses del Sevilla que han hagut de recórrer a dures entrades per intentar frenar la ràpida circulació de pilota dels culers. Al minut 6 un xut d’Adriano ha fregat el travesser després de rebotar en Spahic, i poc després Palop ha refusat a córner un xut de Pedro.
Passat el quart d’hora de joc, Xavi ha executat perfectament una falta des del vèrtex de l’àrea que ha significat el 0-1. El gol ha reafirmat la superioritat del Barça, que tenia moltes facilitats per trobar espais entre les línies del Sevilla, que només ha posat a prova Valdés en una ocasió amb un xut de Manu del Moral.
Deu minuts més tard del primer gol, Messi ha tornat a demostrar la seva superioritat respecte de la resta de futbolistes.  L’argentí ha combinat amb Iniesta, ha superat amb un túnel l’intent desesperat d’Spahic d’aturar-lo i ha picat la pilota sobre la sortida de Palop. Una obra mestra del millor jugador del món.
El Barça ha continuat insistint en la pressió a camp contrari i Palop ha blocat els xuts de Xavi i Pedro. El Sevilla ha aconseguit imposar el ritme que l’interessava durant els últims deu minuts de la primera meitat, encara que les oportunitats han portat la signatura blaugrana. Només un malentès entre Piqué i Valdés ha provocat un ensurt als culers, ja que Manu del Moral ha aprofitat la falta de comunicació per enviar un cop de cap al pal. Per part del Barça, Pedro ha tornat a veure com Palop desviava el seu xut i Cesc ha disposat de l’última ocasió del primer temps, però ha estat incapaç de superar el porter sevillista.
Els segons 45 minuts han tingut un inici amb un guió ben diferent, amb un Sevilla abocat a l’atac, tot i que sense poder crear perill a la porteria de Valdés. El Barça, per la seva banda, ha aconseguit recuperar el control de l’enfrontament i ha tranquil·litzat el ritme de partit.
El 0-2, però, mantenia el partit obert, ja que un gol del Sevilla l’hauria posat de ple en la lluita per intentar sumar algun punt. Iniesta ha tingut el tercer després d’una gran assistència de Messi, però quan ja tenia Palop a terra no ha dirigit bé la rematada “de cullera”.
El duel contra el Sevilla ha servit perquè reaparegués Alexis Sánchez, que ha disputat els últims deu minuts. El xilè, després d’una passada a l’espai de Pedro, ha arribat desequilibrat davant Palop i no l’ha pogut superar.
El Barça suma tres punts més en un bon partit i se’n va a dormir a set del Madrid, que demà rep la visita del Màlaga en el partit que tanca la jornada de Primera Divisió. Dimarts els blaugranes jugaran contra el Granada al Camp Nou.

El podi dels millors

1. Xavi: el migcampista de Terrassa ha proveït Iniesta i Messi de nombroses pilotes amb avantatge i ha inaugurat el marcador amb un gran llançament de falta.
  2. Messi: l’argentí ha tornat a demostrar la seva qualitat amb un gol esplèndid
  3. Mascherano: el central ha mantingut a ratlla Kanouté i Manu del Moral i ha tornat a completar un partit molt correcte en defensa