miércoles, 21 de marzo de 2012

Messi fa història i col·loca al Barça a 5 punts

[foto de la noticia]
Messi (234 gols) ha fet història

De nou el Granada ha estat protagonista involuntari de la història del FC Barcelona. El conjunt andalús va ser el rival del Barça en el debut de Johann Cruyff, i avui ha estat testimoni d’una nova fita de Leo Messi, que ja és el màxim golejador de la història del club blaugrana.
Com en els últims partits, el Barça ha estat molt intens tant en atac com en defensa. La major part del partit s’ha desenvolupat al terreny de joc visitant, on el Granada s’ha vist desbordat per les ràpides circulacions de pilota dels blaugranes.
Els dos gols de la primera meitat han tingut el mateix esquema: obertura a Cuenca a la banda esquerra, centrada de l’extrem reusenc al segon pal i la jugada acaba amb la pilota al fons de la porteria. En totes dues dianes Messi ha estat protagonista, en la primera ha fet l’assistència perquè Xavi inaugurés el marcador i en la segona ell mateix ha superat Julio César amb una rematada reservada per als més grans.
Perquè, amb el gol d’avui, Leo Messi ja és llegenda del Barça. L’argentí igualava els 232 gols de César amb la samarreta blaugrana. El 10 culer ha compartit l’ovació de la nit amb Eric Abidal, que al minut 22 ha rebut el suport dels aficionats.
El Barça ha continuat dominant el ritme de l’enfrontament, mentre que el Granada només s’ha acostat a la porteria de Valdés amb una perillosa centrada de Dani Benítez que no ha trobat rematador.

DESCANS: Empata el Granada i decideix Messi

Al descans Guardiola ha hagut de substituir Adriano per unes molèsties musculars a la cama dreta i en el seu lloc ha entrat Mascherano. El guió del partit no ha variat durant els deu primers minuts de la represa, però al minut 55 Mainz ha retallat distàncies amb un gol de cap en un dels pocs aspectes del joc on el Granada era superior al Barça, la pilota aturada. Lluny de reaccionar, Alves ha comès un penal sobre Dani Benítez al minut 60. L’especialista Siqueira ha enganyat Valdés per empatar el partit a dos.
La d’avui, però, era la nit de Messi. L’argentí, vuit minuts després del gol de Siqueira, ha marcat el 3-2 amb un nou gol descomunal: assistència d’Alves a l’esquena de la defensa, control de Messi i vaselina impressionant des de dins de l’àrea per superar Julio César. Un golàs per fer història. I també per situar-se pitxitxi per sobre de Cristiano Ronaldo.
El Barça ha despertat i Tello ha sentenciat amb un xut amb l’interior del peu dret després d’un refús de Julio César a xut de Messi (4-2, min 81’). Setè gol de l’atacant sabadellenc amb el primer equip.
Per a Messi la festa no havia acabat. Sempre en vol més, i avui no ha estat l’excepció.  Passada interior d’Alves per a l’argentí, que supera el porter i amb una tranquil·litat insultant espera que Mainz es passi de llarg per fer el cinquè. Un nou hat-trick del màxim golejador de la història del Barça.
El marcador, però, ha tornat a variar, ja que l’àrbitre ha assenyalat penal i expulsió de Dani Alves per mans, quan anteriorment no n’havia assenyalat unes a l’àrea del Granada. De nou Siqueira, amb molt sang freda, ha transformat a l’estil panenka.
Victòria del Barça que només s’ha vist amenaçada per uns minuts de desconnexió dels blaugranes. El partit, però, no serà recordat pel triomf, sinó perquè Leo Messi ja és llegenda.

El podi dels millors

1. Messi (10): genial, històric, llegendari. L’argentí en tenia prou amb dos gols per superar César com a màxim golejador de la història del Barça, però ha fet un altre hat-trick.
  2. Cuenca (9'5): l’extrem reusenc ha tornat a mostrar la millor versió i ha fet les centrades dels dos primers gols dels blaugranes
  3. Tello (9): continua en estat de gràcia i n’ha tingut prou amb vint minuts per sumar un nou gol al seu compte, el setè amb el primer equip