lunes, 12 de marzo de 2012

Més Barça i menys Madrid

El Barça no baixa els braços
Messi continua imparable. Després de l’exhibició de dimecres passat contra el Bayer Leverkusen, avui ha marcat els dos gols de la victòria del Barça contra el Racing de Santander. Els blaugranes han dominat el partit sense cap problema i el triomf podria haver estat més ampli si no hagués estat per l’actuació de Mario Fernández i els pals.
La solució de Guardiola per fer front a les nombroses baixes en defensa ha estat tornar al 3-4-3. Finalment Carles Puyol ha pogut jugar i juntament amb Alves i Mascherano ha format la línia defensiva del Barça. Tot i això, avui els blaugranes podrien haver jugat sense defenses, ja que el Racing amb prou feines ha passat del mig del camp.
El domini dels barcelonistes ha estat aclaparador, encara que el mal estat de la gespa dificultava el control de la pilota i ha evitat una circulació fluïda. El resultat ha estat una victòria per la mínima al descans per al Barça, gràcies a un gol de Messi en una jugada que ha nascut dels peus de Xavi i ha passat per les botes de Cesc abans que l’argentí marqués. Al 10 blaugrana ja només li falten cinc gols per convertir-se en el màxim golejador de la història del club. Abans, el Barça havia disposat de diverses oportunitats a través de Pedro, el mateix Messi, Cesc i Iniesta, que ha tingut la més clara amb un xut al travesser.
Al descans, Stuani ha substituït el jove Babacar per part del Racing, però el guió ha estat idèntic al dels 45 minuts anteriors. Un xut amb l’esquerra de Cesc blocat per Mario Fernández ha estat el preludi del 0-2. Un penal comès per Cisma sobre Fàbregas ha servit perquè Messi, que ha enganyat el porter del Racing, fes el seu segon gol de la tarda.
Es feia justícia sobre la gespa d’El Sardinero, i poc després Cuenca, avui titular, ha protagonitzat una gran jugada individual dins l’àrea que ha finalitzat amb un xut al pal. Un rondo del Barça ha acabat als peus de Leo Messi, que hauria pogut fer un altre hat-trick, però ha xutat centrat i Mario ha refusat la pilota.
Un altre regal al Madrid?
El Racing ha avançat les línies sense cap efecte sobre el partit, ja que els d’Álvaro Cervera només han fet un xut a la porteria de Valdés en tot el partit. Per part del Barça, Tello ha entrat per Cuenca, i la primera pilota que ha tocat ha estat un xut al lateral de la xarxa. A deu minuts per al final, entre Álvaro i Mario Fernández han evitat el tercer de Messi i del Barça i posteriorment el porter ha aguantat bé l’un contra un amb Pedro, que ha intentat una vaselina quan el més fàcil era driblar-lo i marcar a porteria buida.
El R.Madrid va guanyar dissabte al Benito Villamarín en un partit amb moltes incidències: l'àrbitre del partit es va lesionar i va ser substituït pel quart àrbitre. El seu substitut no va veure dos clars penals a l'àrea de l'equip blanc i va col·laborar a que els blancs guanyessin un altre partit i segueixin sense punxar i sense donar moltes opcions al Barça per la Lliga.