jueves, 29 de marzo de 2012

El Milan aguanta el joc del Barça


En una primera meitat on els blaugranes han estat superiors, les ocasions més clares les ha tingut el Milan, i a la segona les forces s’han igualat fruit del cansament dels jugadors.
Al minut 2 l’equip rossonero, avui de blanc, ha perdonat per partida doble el primer gol de la nit. Boateng ha esperat massa i el seu xut ha rebotat a l’esquena de Piqué, i en la continuació de la jugada Robinho ha enviat la pilota als núvols des del punt de penal.
Alexis, al límit
El mal estat de la gespa i l’alta intensitat imposada pel Milan han dificultat el joc del Barça durant els vint minuts inicials. Només Messi donava senyals de vida entremig de les imprecisions blaugrana. El Valdés de les grans ocasions ha tornat a aparèixer, per aturar un xut ras d’Ibrahimovic després d’una magistral passada de Seedorf.
A partir del minut 20, els de Guardiola han començat a enllaçar possessions llargues que tenien el silenci de San Siro com a acompanyament. En dues d’elles, Xavi ha finalitzat la jugada amb una rematada mossegada que Abbiati ha refusat amb dificultats.
El Milan acumulava fins a nou jugadors al voltant de la seva àrea, i intentava crear perill amb pilotes llargues que Ibrahimovic despenjava per Robinho o Boateng. Les oportunitats, però, han continuat sent del Barça, amb un xut de Messi i un contraatac d’Alexis que no ha finalitzat amb èxit.
El descans només ha estat un parèntesi d’un duel amb molt ritme i que, malgrat la mínima superioritat dels culers, podia decantar-se cap a qualsevol dels dos costats. Amb el mateix guió que la primera meitat, a la segona el Milan ha començat molt fort i decidit a apropar-se a la porteria de Valdés.
Tant Allegri com Guardiola han decidit fer un canvi. El del Milan d’home  per home, El Shaawary per Robinho; el del Barça, Tello per Iniesta en una clara demostració d’intentar variar l’atac del Barça. L’extrem sabadellenc ha provat sort al minut 73 amb un xut al lateral de la xarxa quan Messi demanava la pilota al primer pal.
El cansament s’ha apoderat dels 22 futbolistes i el ritme del partit ha disminuït considerablement, afavorit també per un terreny de joc pesat. A tres minuts per al final, Abbiati ha desviat un xut ras de Messi i Tello no ha arribat al refús per molt poc.
El Barça ho ha intentat però no ha pogut superar les adversitats plantejades pel Milan. Ni l’estat de la gespa ni algunes decisions arbitrals tampoc han afavorit els blaugranes, que hauran de guanyar dimarts que ve al Camp Nou per ser a les semifinals de la Champions.

El podi dels millors

  1. Piqué (9,5)ha desactivat Zlatan Ibrahimovic, el davanter més perillós del Milan, en la majoria de pilotes altes que han penjat els defenses rossoneri
  2. Mascherano (9)ha liderat la defensa del Barça i ha combinat contundència i anticipació per frenar els atacs milanistes
  3. Abbiati (9)les seves aturades han estat providencials perquè els italians mantinguin opcions de classificar-se

No hay comentarios:

Publicar un comentario